Recep Bey benim için ‘Aman ha Tuncelilidir’ diyor

Güncelleme Tarihi:

Recep Bey benim için ‘Aman ha Tuncelilidir’ diyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2011 00:00

Kılıçdaroğlu, “Tuncelili, Dersimli olmaktan gurur duyuyorum” dedi. Dersim İsyanı’nın sembol ismi Seyit Rıza’nın ismini taşıyan alandaki kalabalığı selamlayan Kılıçdaroğlu konuşmasına, “Konuşacağız, dertleşeceğiz, güzel bir sohbet gerçekleştireceğiz ancak önce bir mesajımız var. Onu okuyacağız” sözleriyle başladı. Cebinden çıkardığı notu okumaya başlayan Kılıçdaroğlu, “Recep Bey il il dolaşıyor, soyumuzu sopumuzu araştırıyor. Onun üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor. ‘Aman ha kendisi Tuncelilidir’ diyor. Sanki Tuncelili olmak ayıp bir şeymiş gibi. Duysun, herkes duysun. Tuncelili, Dersimli olmaktan gurur duyuyorum” dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Biz hiçbir zaman aslımızı inkar etmedik ki. Aslı olmayanın geleceği olabilir mi? Aslımızla her zaman gurur duyarız, biz de duyacağız. Ben buralıyım, Dersimliyim, Dersimli olmaktan da gurur duyuyorum. Aslını inkar eden hazımsızlardan değilim. Sizlere hizmet için yola çıktım, bu ayıp mı? Ben yiğitlerin harman olduğu bir yerde doğdum, çocukluğum burada geçti. Elbette Tunceliliyim, elbette Dersimliyim. Gurur duyuyorum bundan.” Kılıçdaroğlu mesajını, Çin Devrimi’ni gerçekleştiren Mao’nun, “Yüz çiçek açsın, bin fikir yarışsın” sözünü hatırlatan, “Bin çiçek açmış Anadolu’da, bin çiçek aynı bahçede. Bin çiçeğin güzelliğini hâlâ anlamıyorsan kabahat bende değil sende. Türkiye’yi oku, göreceksin bin çiçeğin güzelliğini” sözleriyle tamamladı. Mesajının ardından Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

- Hayatım boyunca hiç kimsenin inancıyla, diniyle, etnik kimliğiyle ilgilenmedim. Çünkü doğduğum topraklarda insana, insan olarak bakılır. Yunus’un dediği gibi, ‘Düşmanımız kindir bizim, biz kimseye kin tutmayız.’ Kimseye kin tutmayacağız, duru saf bildiğimiz yolda yürüyeceğiz.

Barışı getireceğim

- Bu coğrafyada herkesin karnını doyurabilecek imkanlarımız var. Doğamız güzel, insanımız güzel, insanımız alçakgönüllü. Size söz veriyorum, bedeli ne olursa olsun kardeş kavgasını bitireceğim, bu coğrafyaya barışı getireceğim. Hangi partiden olursa olsun seçimle gelen belediye başkanlarına hepimizin saygı duyması gerekiyor. Dürüst yönetim olduğu müddetçe saygı göstermeliyiz. Halkın oyuyla seçilmiş başkanları aylarca hapiste tutamazsınız.

- Hiçbir şekilde halktan gizli bir şey olmaz. Devletin sırları olur mu? Halkın geçmiş tarihle yüzleşmesi lazım. Gerçeklerden korkmayacağız, onun için o açıklamazsa bana yetki verirseniz Dersim arşivlerini ben açıklayacağım.

MHP’ye sahip çıkılmalı

KANAL D’deki 32. Gün programında Mehmet Ali Birand’ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, MHP’ye yönelik kasetlerle ilgili şöyle konuştu: “Elbette sahip çıkmalıyız. Ben MHP’den çok iktidara seslenmek isterim. Bu yasa dışı yollara başvuranları bulun ve yargı önüne çıkarın. ‘Baraj altına nasıl düşürürüz’ diye formüller aranıyor ama ben MHP’nin güçlenerek çıkacağını düşünüyorum. Eğer biz bu ülkede hukukun üstünlüğünü savunacaksak yasa dışı yollarla elde edilen bulguları elimizin tersiyle itip gündeme getirmememiz lazım.”

Tunceli mitingi sonrası Elazığ’a dönen Kılıçdaroğlu’nun yolda uğrayarak kısa bir konuşma yaptığı Kovancılar İlçesi’nde bir genç CHP otobüsüne yumurta attı. Kemal Kılıçdaroğlu, kalabalığın tepkisi üzerine “Sakın bir şey yapmayın arkadaşlar, demokrasi bu. Hiç kimseye kızmayacağız. Bizi protesto edenlere de saygı duyacağız” uyarısında bulundu. Kılıçdaroğlu, özür dileyip genci döven ağabeyinden de dayak atmamasını rica etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!