Real Estate'den 363 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Real Estateden 363 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2007 11:40

Dünyanın en büyük şirketlerinden General Electric’in bir kuruluşu olan ve toplam aktif varlıkları 62 milyar doların üzerinde bulunan GE Real Estate Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde yaptığı yeni yatırımlarla Avrupa’da gayrimenkul geliştirme alanındaki büyümesini sürdürüyor.

Aralık 2006’da Doğuş GYO’ya yüzde 25.5 ortak olarak gayrimenkul geliştirme alanında Türkiye’deki ilk yatırımını yapan GE Real Estate şimdi de Bulgaristan’da 363 milyon dolarlık yeni bir gayrimenkul geliştirme projesini üstlendi. GE’nin Bulgaristan’daki bu yatırımı ile Avrupa pazarındaki gayrimenkul geliştirme yatırımları toplamı da 1 milyar doların üzerine çıktı.

GE Real Estate şirketinden konuyla ilgili yapılan açıklamada Sofya Havaalanı İş ve Ticaret Merkezi (Sofya Airport Center) adını taşıyan gayrimenkul geliştirme projesinin Los Angeles merkezli ve Avrupa’da gayrimenkul geliştirme pazarının önemli oyuncularından biri olan Tishman International ile birlikte gerçekleştirileceği bildirildi.

GE Real Estate’ın açıklamasında en son teknoloji kullanılarak gerçekleştirilecek Sofya Airport Center projesi içinde perakende alış veriş mağazaları, modern ofis binaları ve rezidansların yanı sıra lojistik ve depolama tesislerinin yer alacağı belirtildi. Açıklamada 250 milyon Euro (363 milyon dolar) tutarındaki projenin ABD’nin önde gelen gayrimenkul şirketlerinin Bulgaristan’da bu kapsamdaki ilk ve en büyük yatırımı olduğu ve GE Real Estate’ın da bölgede aynı zamanda Tishman International ile gerçekleştirdiği ilk ortak girişim olduğu vurgulandı.

GE’NİN BULGARİSTAN’DA ÜÇÜNCÜ PROJESİ

Sofya Airport Center projesi GE Real Estate’in Sofya ve Plovdiv alışveriş merkezlerini satın almasının ardından üçüncü büyük girişim olacak.

GE Real Estate ile ortaklık anlaşmasıni değerlendiren Tishman International’ın Başkanı Alan D. Levy çok uzun zamandır GE ile ortak projeler yürütmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek “ En son teknolojileri kullanarak gerçekleştireceğimiz Sofya Airport Center projesi ticari gayrimenkul geliştirme işinde yeni bir standart oluşturacağına ve projenin Bulgaristan’da sadece en büyük değil, aynı zamanda en başarılı gayrimenkul geliştirme projelerinden biri olacak” dedi.

GE Real Estate Doğu Avrupa Genel Müdürü Kerim Habra ise Tishman ile ilk ortak yatırıma girmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek "Her iki kurumun uzmanlığı ve geniş kaynakları birleşince Bulgaristan’daki bu proje kalitede mükemmelliğin sembolü olacak” dedi.

AVRUPA’DA 1 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE

Sofya Havaalanına 300 metre uzaklıkta inşa edilecek olan Sofya Airport Center’ın tamamlandığında, perakende alış veriş mağazaları, ticari ofisler ve diğer yapıların içinde yer alacağı 180 bin metrekarelik bir kullanım alanı yaratacağı açıklandı.

GE Real Estate’ın şimdiye kadar Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde yaptığı yatırım tutarı 1 milyar doların üzerinde. Şirketin Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Polonya, Macaristan, Bulgaristan ve Romanya’da yaptığı yatırımlar arasında alışveriş merkezleri, ticaret ve iş merkezleri, rezidanslar bulunuyor.

GE Real Estate Kuzey Amerika’dan Avrupa’ya, Asya’dan Avustralya’ya kadar uzanan 28 değişik ülkede toplam 62 milyar doların üzerinde aktif varlığıyla dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olarak görülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!