Rapordaki hayati tehlike tutuklattı

Güncelleme Tarihi:

Rapordaki hayati tehlike tutuklattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2002 01:55

Sosyete çiçekçisi ‘Dodo’yu, ‘‘Yan baktı’’ diye göğsünden bıçakla ağır yaralayan ancak savcı tarafından serbest bırakılan Bünyamin Demir, doktor raporundaki ‘‘hayati tehlike’’ ifadesi nedeniyle tutuklandı.

Gaziosmanpaşa Mass Plaza'daki kafede yeni yılın ilk günü iki arkadaşıyla oturan ‘Dodo’ olarak tanınan sosyete çiçekçisi Doğan Çakıt, yan masadaki Bünyamin Demir (20) ve arkadaşları tarafından, ‘‘bakışları beğenilmediği için’’ önce taciz edildi. Küfür ederek hıncını alamayan Demir, 22.5 santimlik kelebek bıçağını çekerek, Dodo'nun üzerine saldırdı. Kalbinin çok yakınından yaralanan Dodo, kanlar içinde yere yığıldı. Büyük panik yaşanırken polisler, Demir'i, elindeki kanlı bıçakla kaçarken yakaladılar. Merter'deki özel Hizmet Hastanesi'ne kaldırılan ve Doç. Dr. Kürşat Bozkurt ile ekibi tarafından ameliyat edilen Dodo hayata döndürüldü.

Bana tokat attı

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen ve savcı İsmail Özmutlu tarafından sorgulanan Demir, ‘‘Arkadaşlarımla oturuyordum. Yan masada bulunan gruptakiler, bize anlamlı anlamlı baktılar. Aramızda laf dalaşı başladı. Doğan Çakıt, yanımıza gelerek, ‘Niye tartışıyorsunuz. Burası yeri değil' dedi. ‘Sana ne' dedim, bana bir tokat attı. Ben de çok sinirlendim, bıçağımı çıkarıp, ona doğru salladım. Sadece korkutmak istemiştim’’ dedi.

Ölmesi mi gerekir

Demir ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Karara tepki gösteren Dodo'nun yakınları, ‘‘Saldırganın tutuklanması için, mutlaka birilerinin ölmesi mi gerekiyor’’ dediler. Demir'in bırakılmasından sonra savcılığa gönderilen ayrıntılı doktor raporunda, Dodo'nun kalbinin hemen altına isabet eden bıçağın akciğer zarını yırttığı, bu nedenle yaranın hayati tehlike arz ettiği vurgulandı. Ayrıntılı raporu dikkate alan savcı İsmail Özmutlu'nun isteği üzerine Bünyamin Demir tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!