Rapordaki detay tahliye etti

Güncelleme Tarihi:

Rapordaki detay tahliye etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2024 07:00

Denizli Honaz’da yaşayan 3 çocuk babası emekli çiftçi Ramazan Akbay’ın (59) eşi 4 yıl önce hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Eşinin ölümünün ardından yalnız kalan Akbay, yeğeni aracılığıyla Özbekistan’da yaşayan Zulkhunur K. (39) ile cep telefonunda görüşüp tanıştı. İkili birlikte yaşama kararı aldı. Zulkhunur K., 18 Temmuz 2023’te Akbay’ın evine yerleşti. 2 gün sonra Zulkhunur K., Akbay’ın evinden hiçbir eşyasını almadan yalın ayak kaçıp polise başvurdu. Akbay’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu, dövüp eşyalarını da gasp ettiğini söyleyen Zulkhunur K. şikâyetçi oldu.

‘2 GÜNDE KIZARIKLIK OLUŞABİLİR’

Zulkhunur K., hastaneden darp raporu aldı. Raporda, vücudunun çeşitli yerlerinde darp sonucu oluşmuş 50’ye yakın morluk olduğu belirtildi. 21 Temmuz’da tutuklanan Ramazan Akbay, suçlamaları reddetti. Akbay hakkında ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’, ‘yağma’, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından 45 yıla kadar hapis cezası istemiyle 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 8 Şubat’ta görülen duruşmada, müvekkilini savunan avukat Salim Kutlutürk, Zulkhunur K.’ye olay günü verilen raporda, vücudundaki morlukların olaydan öncesine ait olduğunu, olay günü darp edilmesi halinde vücudunda ancak kızarıklıklar olabileceğini ifade etti. Bunun üzerine mahkeme heyeti, Akbay’ın cezaevinden tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

‘BOŞUNA CEZAEVİNDE KALDIM’

Salim Kutlutürk, Zulkhunur K.’nin yalan söylediğini öne sürerek, “Olay gününden 2 gün önce Türkiye’ye gelen kadının darp edilmesi halinde vücudunda ancak kızarıklıklar oluşabilir. Mahkeme heyeti, bizi haklı bularak müvekkilimi cezaevinden tahliye etti. Muhtemelen Özbekistan’da şiddete maruz kalmış, belki de kurtulmak için Türkiye’ye gelmiş olabilir” dedi. Ramazan Akbay ise “Benden 5 bilezik ve pahalı bir telefon istedi. Daha sonra alabileceğimi söyledim. Kendi evimize gittik. Buradan kaçıp beni suçladı. Ona hiçbir şey yapmadım. 6.5 ay boşuna cezaevinde kaldım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!