Ramazan Bayramı hangi gün, kaç gün tatil olacak? Ramazan Bayramı 2020 ne zaman başlar?

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Bayramı hangi gün, kaç gün tatil olacak Ramazan Bayramı 2020 ne zaman başlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2020 14:32

Ramazan Bayramının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvime göre dini gün ve aylar idrak ediliyor. On bir ayın sultanı ramazan ayı nisan ve mayıs aylarında idrak ediliyor. Farz olan oruç ibadetinin bir ay boyunca tutulmasının ardından bayram başlayacak. Bayramın birinci günü pazar gününe, üçüncü günü salı gününe denk geliyor. Cumartesi günü ise arefe günü olacak.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı her yıl Müslümanlar tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvime göre ramazan ayı 2020 yılında 24 Nisan’da başladı. Vatandaşlar bir ay boyunca farz olan oruç ibadetini yerine getirecekler. Arefe gününün ardından da bayram başlayacak. Peki Ramazan Bayramı ne zaman, hangi gün başlar?

 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan Bayramı arefe günü 23 Mayıs olacak. Bayramın birinci günü bu yıl 24 Mayıs tarihine denk geliyor.

 

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan Bayramı tatili ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bayramın birinci günü pazar gününe, üçüncü günü salı gününe denk geliyor. Cumartesi günü ise arefe günü olacak.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı’nın birinci günü: 24 Mayıs Pazar

Ramazan Bayramı’nın ikinci günü: 25 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü: 26 Mayıs Salı

Ramazan Bayramı hangi gün, kaç gün tatil olacak Ramazan Bayramı 2020 ne zaman başlar

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ NEDİR?

Sözlükte “günün çok sıcak olması, güneşin kum ve taşları çok ısıtması, kızgın yerde yalınayak yürümekle ayakların yanması” anlamlarındaki ramad masdarından veya “güneşin güçlü ısısından çok fazla kızmış yer” mânasındaki ramdâ’ kelimesinden türeyen ramazân kamerî yılın şâbandan sonra, şevvalden önce gelen dokuzuncu ayının adıdır.

Kur’ân-ı Kerîm’de adı geçen ve değerine vurgu yapılan yegâne ay ramazan ayıdır. Orucun farz kılındığını bildiren âyetlerin hemen ardından ramazanın insanlara doğru yolu gösteren ve hakkı bâtıldan ayıran Kur’an’ın indirildiği ay olduğu belirtilir ve bu aya ulaşanların oruç tutması emredilir

Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi, Kutsal kitabımız olan Kur'an'ın bu ayda indirilmiş olmasıdır. Yüce Allah Kur'an'da " Ramazan ayı insanları kurtuluş yolan götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur'an'ın indiği aydır. "(Bakara suresi, ayet 185) buyurmuştur.

BAKMADAN GEÇME!