Rainman’den Harem’e

Güncelleme Tarihi:

Rainman’den Harem’e
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ünlü İtalyan Valeria Golino: ‘‘Harem Suare’’de oynamak bir ayrıcalık oldu.

Onu Dustin Hoffman'ın, Tom Cruise'in yayında ‘‘Rainman’’ filminde izlemiştik.

Çizdiği nefes kesici portre ile bir anda Hollywood'un aranan yıldızlarından biri olmuştu. Ne var ki İtalya ve özellikle Roma özlemi ile Amerika macerası kısa sürdü.

Birçok öneriyi geri çevirerek İtalyan sinemasına sadık kalmayı tercih etti.

Türk yönetmen Ferzan Özpetek'ten teklif gelince ‘‘Hamam’’ın olağanüstü başarısı karşısında ‘‘Harem Suare’’de Anita'yı oynamak için rolü zevkle üstlendi.

Valeria Golino, ‘‘Harem Suare’’ çalışmaları için Türkiye'ye gitmedi. Rolü filmin 1953'teki kısmındaydı. Harem'in gözdesi, Sultan Abdülhamit'in oğlunun annesi Safiye'nin bir tren istasyonunda geçmişini dinleyen genç bir kadını canlandırdı. Safiye nin yaşlılığı İtalya'nın en iyi oyuncularından Lucia Bose tarafından canlandırılıyordu. Ve biz filmi Lucia Boze'nin Valeria Golino'ya anlattığı geçmiş üzerinden izliyorduk. Golino, bu sahnelerde mutsuz bir aşk yaşayan, ama ne yaşadığını bilemediğimiz ve kestirdiğimiz genç bir kadını oynuyor ve Safiye'nin anlattıklarından hayata tekrar umutla bakabiliyordu. Bu bölüm Roma'nın Cinecitta stüdyolarında çekilmişti.

Valeria Golino rolünü oynamadan gizemli Osmanlı saltanatının ‘‘Harem’’ öyküleri ile ilgili kitapları okuduğunu belirtti.

Ferzan Özpetek'ten ‘‘Son zamanların en dinamik ve yetenekli yönetmeni’’ olarak söz eden Golino, Anita'yı canlandırmanın kendisi için bir ayrıcalık olduğunu söylüyor.

Golino, Reha Erus ile yaptığı söyleşide Türkiye'nin yaşadığı deprem felaketi için çok üzgün olduğunu ve Türk halkıyla dayanışma için elinden geleni yapacağını da söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!