Rahibi bıçaklayan 4 yılla yargılanacak

Güncelleme Tarihi:

Rahibi bıçaklayan 4 yılla yargılanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2008 11:20

İZMİR'de geçen aralık ayında, Meryemana Evi Kilisesi rahibi Adriano Franchini'yi, Bayraklı semtindeki Saint Antuan Kilisesi'nde pazar ayini sonrasında bıçakla karnından yaraladıktan sonra yakalanıp tutuklanan R.B., ‘Kasten yaralama ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanuna muhalefet’ suçundan Karşıyaka 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 4 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Geçen 16 Aralık Pazar günü, İzmir'in Karşıyaka İlçesi Bayraklı semtindeki Saint Antuan Kilisesi'ne gelen 20 yaşıdaki R.B. ayini yönetmek için gelen, Meryemana Evi Kilisesi rahiplerinden Adriano Franchini'ye ‘Hıristiyan’ olmak istediğini söyledi. Franchini'nin, “Senin gözün kara. Hemen Hıristiyan olunmaz. Ayinlere gelip gitmen lazım” demesinin ardından bıçağını çıkarıp, karnından yaraladı. Kiliseden çıktıktan sonra bir camiye gidip, imamla konuşan, tavsiyesi üzerine teslim olmak için karakola doğru yürürken polis tarafından yakalanan R.B. gözaltına alındı. Yapılan sorgusunun ardından yasadışı örgüt bağlantısı bulunabileceği gerekçesiyle, örgütlü suçlara da bakılan İzmir Adliyesi'ne sevkedildi.

Soruşturmayı tamamlayan İzmir Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç, olayda siyasi bir yön ve terör örgütleriyle bağlantı bulunmadığına karar verdi. Dosyayı görevsizlik kararı ile suçun işlendiği yer olması nedeniyle Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı da sanık R.B. hakkında ‘kasten yaralama, 6136 sayılı kanuna muhalefet’ suçlarından 4 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. R.B.'nin Karşıyaka 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan davasına henüz başlanmadı.

DİZİDEN ETKİLENDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Balıkesirli olan sanık R.B. savcılıkta ve hakim önünde verdiği ifadesinde ‘Kurtlar Vadisi’ adlı televizyon dizisinden etkilendiğini ve buradaki ‘Polat Alemdar’ karakterini oynayan Necati Şaşmaz gibi olmak için olayı gerçekleştirdiğini söylemişti. Dizinin bir bölümünde misyonerlik faaliytelerinin işlendiğini, bundan etkilendiğini, cezaevine girse bile kahraman gibi karşılanacağını düşündüğünü anlatmıştı. Ancak olaydan sonra pişman olduğunu dile getirmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!