Rahatsız edilen deniz foku 8 kişiyi ısırdı

Güncelleme Tarihi:

Rahatsız edilen deniz foku 8 kişiyi ısırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2008 16:53

MUĞLA'nın Ula İlçesi'ne bağlı Akyaka Beldebi'nde, bir grup üniversite öğrencisi tarafından kucaklanarak, karaya çıkartılmak istenen ‘Badem’ ismi verilen Akdeniz Foku, aralarında 1 Alman turistin de bulunduğu 8 kişiyi çeşitli yerlerinden ısırarak, yaraladı. Olayın ardından sahilde bulunanlar korktukları için denize girmek yerine, güneşlenmeyi tercih etti.

Haberin Devamı

2006 yılı Aralık ayında Didim açıklarında yaralı olarak bulunan yavru Akdeniz Foku, İzmir'in Foça İlçesi'ndeki Akdeniz Foku Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edildi. 3 aylık tedavi ardından ‘Badem’ adı verilen Akdeniz Foku, işadamı Mustafa Koç'un helikopteriyle Muğla'ya getirilerek, Gökova Körfezi'nde denize salındı. Bölgede bulunanların ilgisi üzerine ‘Badem’, Akyaka sahillerini mesken tuttu. Yetkililerin uyarılarına aldırış etmeyen bazı kişilerin yoğun ilgisi ‘Badem'i rahatsız etti. Akyaka Sahili'nde, önceki gün bir grup üniversiteli genç tarafından kucaklanarak, karaya çıkartılmak istenen Akdeniz foku Alman turist, 65 yaşındaki Hans Gutshce'nin de aralarında bulunduğu 6 kişiyi çeşitli yerlerinden ısırdı. ‘Badem’ daha sonra derinlere doğru yüzerek, gözlerden kayboldu. Alman turist ve Gutshce ile birlikte yaralanan 5 kişi, Akyaka Sağlık Ocağı'nda götürülerek, tedaviye alındı. Yaralılardan durumu ağır olan Hans Gutshce ile Muğla Üriversitesi İşletme Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Hüseyin Murat Kaya'ya tetanos ve kuduz aşı yapılırken yaralarına dikiş atıldı. Diğer 4 yaralının ise, yaralarına pansuman yapıldı.

Haberin Devamı

Alman turist Hans Gutshce yüzerken yaşadığı korku dolu dakikaları şöyle anlattı:

“Sırt üstü yüzüyordum. Birden bir Akdeniz Foku'nun saldırısına uğradım. 15 dakika, boğuştuk. Sahildekiler, korktukları için çığlıklarıma rağmen, yardıma gelmediler. Zor kurtuldum. Bacaklarıma, dikiş atıldı. Artık, denize girmeye korkar oldum.”

Olayın ardından Akyaka Beldesi'nde vatandaşlar ve turistler, bir zamanlar görmek için birleriyle yarıştıkları sevimli Akdeniz Foku Badem'den artık korktukları için denize girmek yerine sahilde güneşlenmeyi tercih ettiler. Uzmanlar daha önce, Badem'e yiyecek verilmemesi, yanına yaklaşılmaması konusunda uyarıda bulunmuş, bunun doğaya uyumunu güçleştireceğine dikkat çekmişti.

YARALI SAYISI 8 

Muğla'nın Ula İlçesi'nde, bir grup üniversite öğrencisi tarafından kucaklanarak karaya çıkartılmak istenen Akdeniz Foku ‘Badem'in saldırısına uğrayanların sayısının 8 olduğu ortaya çıktı. ‘Badem'in saldırısıyla, Alman turist Hans Gutshce ile üniversite öğrencisi Hüseyin Murat Kaya'nın yanı sıra Gülten Kalender, Mehmet Yılmaz Tuna, Vural Coşkun, Emre Satış, Barış Karataş ve Denizhan Bahar'ın da yaralandığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!