Putin, Bush'tan hemen cevap beklemiyor

Güncelleme Tarihi:

Putin, Bushtan hemen cevap beklemiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 23:55

Haberin Devamı

Rusya'nın, Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinin 2014 yılında yapılacak 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nı düzenleme hakkı kazanması için tanıtım çalışması yapan Vladimir Putin, bu amaçla bulunduğu Guatemala'da düzenlediği basın toplantısında, Washington'ın füze savunma sistemi konusunda işbirliği yapması durumunda “dünyanın daha güvenli olacağını ve ABD-Rusya ortaklığının gelişeceğini” bildirdi.

ABD'nin Maine eyaletinin Kennebunkport kasabasında Bush ile yaptığı görüşmelerinin sonuçlarını savunan Putin, füzelerin sayısının azaltılması yönünde ABD'li ve Rus yetkililerin verdiği taahhütlerin şeffah ve güvenli bir dünya yaratılması bakımından önemli önemli olduğunu kaydetti.

Putin, ABD'nin füze savunma sistemi düşüncesini değiştireceğini umduğunu da belirterek, Bush'un, füzelerin Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ne konuşlandırılması düşüncesine başka seçenekler önerdiğini ve kesin yanıt için bekleyeceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Putin'in Bush ile görüşmesinde, ABD'nin füze kalkanı projesinden vazgeçmesi ve iki ülke arasındaki gerilimi azaltmak amacıyla genişletilmiş bir işbirliği önerisinde bulunduğu bildirilmişti.

Moskova'da bir ortak istihbarat ve veri değişim merkezi ile Brüksel'de bir ortak karargah kurulabileceği önerisi getiren Rusya Devlet Başkanı'nın, bu sisteme Rusya'nın güneyindeki radar erken uyarı tesisini hemen dahil etmeye hazır olduğu, Azerbaycan'daki radar tesisinin de modernize edilerek ABD'nin kullanımına sunulabileceği önerisini yinelediği belirtilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!