Pullar da geldi

Güncelleme Tarihi:

Pullar da geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 02:01

Balyoz davasında hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ettikleri gerekçesiyle 16 yıl hapis cezasına çarptırılan 12 kurmay albayın tutuklu bulundukları Maltepe Askeri Cezaevi’nden yaptıkları, “16 yıl hapis cezası aldık. Her yıl için bize 1 dakikanızı ayırın. 325 masum insanın suçsuzluğunu ispatlayalım” çağrısına çığ gibi destek yağdı.

Haberin Devamı

Hürriyet Yazarı Yılmaz Özdil’in de köşesinde yer vererek desteklediği çağrı üzerine, Türkiye’nin yanısıra ABD, Fransa, İngiltere’nin de arasında yer aldığı ülkelerden 1 milyonu aşkın kişi adreslerini tutuklu askerlere gönderdi.

Adres gönderenlerinin sayısının çok olması nedeniyle mektuplar Maltepe, Hasdal ve Hadımköy Askeri Cezaevi’nde bulunan tutuklu askerler arasında bölüşüldü. Tutuklu askerler, el yazısı ile tek tek cevapladıkları en az 1 sayfalık mektuplarında, duygularını ve Balyoz davasına ilişkin gerçekleri anlattı. Bugüne kadar 5 bin mektup gönderildi. Pul sıkıntısı yaşanması nedeniyle yapılan çağrı üzerine ise cezaevine binlerce pul gönderildi. Askerler el yazısı ile yazdıkları diğer mektupları da önümüzdeki günlerde adreslerine gönderecek. Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ettiği gerekçesiyle 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk’un eşi İrem Kutluk, “Mektupların sayısı her geçen gün çığ gibi artıyor. Adreslerini gönderenler, ‘yalnız değilsiniz, yanınızdayız’ gibi destekleyici sözler de yazıyorlar. 1 milyonu aşkın adres oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!