Puanları değil sıralamaları etkiler

Güncelleme Tarihi:

Puanları değil sıralamaları etkiler
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 19, 2012 11:45

Üniversite yerleştirme puanlarının açıklanmasına sayılı günler kala Danıştay’dan YÖK’ü zora sokacak bir karar çıktı. Bireysel Orta Öğretim Başarı Puanı’na göre hesaplama sistemini uygulama kararı alan YÖK’e rağmen Danıştay, ‘Bu yıl eski sistemin uygulanması zorunlu’ dedi. Yani bu yıl, puanlar hesaplanırken, Ortaöğretim Başarı Puanı yerine Ağırlıklı Ortaöğretim Puanı esas alınacak.

Haberin Devamı

Danıştay’ın bu kararından sonra, ÖSYM’nin tüm hesapları alt üst olmuÅŸ oldu. Yapılan bu deÄŸiÅŸiklik ile kılavuzların yeniden hazırlanması gerekecek. Adayların puanları ise tekrar hesaplanacak. Ama bu deÄŸiÅŸim; puanı deÄŸil, sıralamayı etkileyecek. Uzmanlar, bu durumun tercih sürecini etkilemeyeceÄŸini belirterek, "Pazartesi de olsa sonuçların açıklanmasını bekliyoruz" dedi.  Â

Peki, AOBP’nin uygulanması kimlere avantaj sağlayacak, puanlarda ne kadarlık bir oynama olacak?

Sizin için uzmanlara sorduk. İşte, tüm merak ettikleriniz.

Burak Kılanç

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Ar-Ge Merkezi Yöneticisi:

AOBP ve OBP’den kaynaklanan değişimden dolayı puanlarda bir farklılaşma olmayacak. Bu değişim sadece adaylar arasındaki sıralamayı değiştirecek. Puanların farklılaşmasının tek sebebi bu yıl sadece 0.12’lik kat sayının uygulanmasından kaynaklanacak. Şöyle düşünün; topuklu ayakkabı giydiğinizde boyunuz uzar ama gerçek boyunuz değişmez. AOBP’nin uygulanması da buna benziyor. Ayrıca sonuçların açıklanmasında bir gecikme yaşanacağını düşünmüyorum. Bu değişim iki, üç saatte yapılabilecek bir iş.

Haberin Devamı

HABERİN DEVAMI HÜRRİYET EĞİTİM'DE

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!