PTT çalışanları eylemde

Güncelleme Tarihi:

PTT çalışanları eylemde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2013 17:29

Türk Haber-Sen üyesi bir grup PTT çalışanı, çalışma koşullarını protesto etti.

Sirkeci'deki PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan ve üzerinde “İlkemiz, önce ülkemiz”, “Ey İstanbullular! Bugüne kadar sizler için görevdeydik, bugün sizler için eylemdeyiz” yazılı pankartlar taşıyan sendika üyeleri, “PTT batıyor, hükümet uyuyor”, “Yıpranma hakkımızı söke söke alırız” sloganları attı.

PTT ÇALIŞANLARI EYLEMDE / FOTO GALERİ

Burada grup adına açıklama yapan Türk Haber-Sen Genel Sekreteri Ahmet Kurt, PTT'ye yıllardır yeteri kadar kadrolu dağıtıcı ve memur alınmayarak, yerine hizmet alımı adı altında hızlı bir taşeronlaşma yapıldığını savundu.
PTT'de özellikle dağıtıcı açığının her geçen gün arttığını ifade eden Kurt, şunları kaydetti:

“Kurumumuzda çalışan gişe memurları, özellikle de dağıtıcı arkadaşlarımız kanuni hakkı olan yıllık izinlerini kullanmamaktadır. İnsanların psikolojileri bozulmuştur. PTT olarak yaptığımız iş tamamen insan gücüne dayalıdır.

Arkadaşlarımız dağıtıma çıktığında çantasındaki postayı gram gram dağıtmaktadır. PTT'de hat safhaya ulaşan personel açığı kapatılmadan bu kurumda yaşanan sorunlar asla bitmez. PTT'de yaşanan sorunlar sadece dağıtımla sınırlı değil. PTT şubelerinde çalışan personelimiz, hiç bir güvenlik tedbiri alınmadan can güvenliği korkusuyla çalışmaktadır. PTT şubelerinde güvenlik olmadığı gibi temizlik elemanı da yoktur. Şubelerimizin temizliği memurlarımıza yaptırılmaktadır. İş yoğunluğundan dolayı gişe personelimizin ve dağıtıcılarımızın psikolojileri bozulmuştur. PTT'de çalışan teknik personelimiz norm fazlalığı gerekçesiyle sürgün edilmiştir.”

Bugünkü eylemlerinin asıl gerekçelerinden birinin, 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilere verilen yıpranma hakkının, PTT dağıtıcılarına da verilmesi olduğunu ifade eden Kurt, “Milletvekillerinin de bu yıpranma hakkında yararlandı. Sizler bu şekilde yıpranmanızı iddia ederek kendinize yıpranma hakkını meclise getirip yıldırım hızıyla geçiriyorsunuz da kışın kar, yağmur, çamur demeden yazın kavurucu sıcaklarda dağıtım hizmetlerini aksatmadan ve gram gram dağıtarak yerine getirmeye çalışan dağıtıcı arkadaşlarımızın neden vermiyorsunuz?” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!