Psikolojik travma merkezi kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Psikolojik travma merkezi kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmit'te, Metro'nun 500 bin mark ayırdığı Rehabilitasyon Merkezi'nin temeli atıldı.

İSTANBUL'da Metro ve yeni açılan Praktiker marketlerinin sahibi olan Metro AG, İzmit'te dev bir rehabilitasyon merkezi kuruluyor. Merkezin temeli 4 Nisan'da bir törenle atıldı. Metro'nun 500 bin mark bütçe ayırdığı projeye, İzmit Belediyesi, Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı Amerikan Project Hope, AÇEV, İsrail Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Dayanışma Merkezi (MASHAV) ve Kocaeli Üniversitesi destek veriyor.

3 bin 500 metrekare açık, 900 metrekare kapalı alana sahip İzmit Rehabilitasyon Merkezi tek kat olacak. Günlük hasta tedavi kapasitesi 80 olan Merkez'de uzman doktor, terapistler, psikolog ve sosyal hizmet uzmanları görev alacak.

Merkez, doğal felaketler sonrasında psikolojik sorunlar yaşayanlara yardım sağlamak, afetzedelerin hayat kalitelerini yükseltmelerine destek olmak amacıyla bir psikotravma merkezi olarak faaliyet gösterecek.

İzmit Rehabilitasyon Merkezi, afet bölgesinde bizzat kendisi halkı tarayarak, bölgeden aldığı haberlere dayanarak travma tedavisine ihtiyaç duyanları saptayacak. Bu hastalara uygun tedaviler uygulanacak.

Faaliyet başladıktan sonra Merkez bölgede büyük çaplı felaketin psikolojik etkileri üzerine uzun vadeli bir araştırma başlatılacak.

Bu projeyi, Dr. Patricia Hong'un koordinatörlüğünde Boğaziçi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Güliz Elal ve Doç. Dr. Gökhan Oral ve psikiyatr Dr. Bülent Erdoğan'dan oluşan bir ekip yürütüyor.

Merkez'de psikolog ve psikiyatrların yanısıra bir de fizik tedavi ve rehabilitasyon ekibi de çalışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!