Provokasyon sokakta sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Provokasyon sokakta sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Cezaevlerindeki hákimiyetini yitiren yasadışı örgütlerin terörü sokağa taşıma gayretleri dün de sürdü. Ankara ve İstanbul'da göstericilerle polis arasında çatışma yaşanırken, dün akşam Haliç Köprüsü'nde ateş açılan bir trafik ekip otosundaki iki polis yaralandı.

Topkapı yönüne giden Çevreyolları Trafik Ekipler Müdürlüğü'ne bağlı 34 A 5666 plakalı trafik ekip otosuna saat 17.30 sırasında Okmeydanı, Örnektepe mevkiindeki sırttan uzun namlulu silahla ateş açıldı. Teröristlerin kurşunlarına hedef olan ekip otosunda bulunan polis memuru Çetin Şahinoğlu elinden, Cemalettin Balcı da bacağından yaralandı. Emniyet Müdürü Kazım Abanoz, saldırganların Çevik Kuvvet otobüsünü Kalaşnikofla tarayan kişiler olabileceğini söyledi. Abanoz, ‘‘Bu saldırının yine aynı ekip tarafından yapıldığını tahmin ediyoruz. Aynı sahne yine tekrarlanıyor. Bu bir tahrik’’ dedi.

İstiklal Caddesi'nde saat 19.30 sıralarında toplanan 300 kişilik grup ise slogan atarak Taksim'e yürüdü. Burada bir trafik ekip otosunun camlarını taşlayarak kıran ve bir polisi sopalarla yaralayan göstericilerden bazıları gözaltına alındı. Kağıthane, Nurtepe'de de 50 kişilik bir grup, yola barikat kurma girişimi polis tarafından engellendi. Ankara'da Yüksel Caddesi'nde saat 18.00'de toplanan yaklaşık 60 kişilik grup, operasyonları protesto eden bir basın açıklaması yaptı. Bu arada Çevik Kuvvet, eylemcilere coplarla müdahale etti. Müdahale sırasında 25 kişi gözaltına alınırken, bazıları da yaralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!