Protokolü altüst etti gaf üstüne gaf yaptı

Güncelleme Tarihi:

Protokolü altüst etti gaf üstüne gaf yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

DYP Lideri Tansu Çiller, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı döneminde sürekli tekrarladığı geç kalma alışkanlığını, Genelkurmay Başkanlığı'ndaki tebrik töreninde de yineledi. Törene son anda yetişen ve salona Başbakan Mesut Yılmaz'dan sonra gelen Çiller, protokol sırasını da deldi. ‘TBMM'de grubu bulunan siyasi parti liderleri' unvanı okunduğunda tebrik için salona girmesi gereken Çiller, kendisiyle aynı unvanı taşıyan CHP Lideri Deniz Baykal'dan hemen sonra komutanları tebrik etti.

Çiller, dün yaptığı açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yüklendi. Kurtuluş Savaşı'nın yalnızca ordunun mücadelesiyle kazanılmadığını savunan Çiller, ‘‘Bu zaferi sadece ordumuzun bir zaferi olarak göremeyiz. Burada bin yıllık milletin bütünlük içinde yaptığı mücadelenin, Anadolu topraklarının Türk milletinin olduğunun tescili gündemdedir. Yani bu millet her şeyinden kesmiş, çorbasından, çorabından kesmiş ve milli bütünlük içinde büyük savaşı kazanmıştır'' dedi.

Çiller, konuşması sırasında gaflarına bir yenisini daha ekledi. 1071 yılında yapılan Malazgirt Savaşı'nın özünde TBMM'nin yattığını belirten Çiller, şöyle konuştu:

‘‘İşte bugün Kurtuluş Savaşı'nın özünde, Malazgirt Savaşı'nın özünde ve başlangıcında TBMM'nin yattığını ve TBMM'deki milli hakimiyet anlayışının esas olduğunu, milli iradenin üstünde hiçbir şeyin tanınmaması gerektiğini ve bunun ancak demokrasi ile mümkün olduğunu söylemek ve tekrar etmek istiyorum.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!