Protokolsüz stadyumsuz

Güncelleme Tarihi:

Protokolsüz stadyumsuz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2013 00:00

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın Ankara’da olmadığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında devleti Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç temsil etti. “Vatan, Cumhuriyet ve Emek” birlikteliğinin Sıhhiye Meydanı’ndaki alternatif kutlamasına onbinlerce vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

STADYUM kutlamalarının kaldırıldığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları başkentte sönük geçti. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın bulunmadığı törenlere Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç öncülük etti. Bayram etkinliği Kılıç’ın Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’ün mozolesine çelenk koymasıyla başladı.

TÜRKİYE'DE 19 MAYIS FOTOĞRAFLARI

TEK MİLLET TEK BAYRAK

Aslanlı Yol’dan yürüyerek tören alanına gelen Kılıç, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Kılıç, deftere şunları yazdı:
“Aziz atam, şanlı kurtuluş mücadelemizi başlatmak üzere Samsun’a çıkışınızın 94’üncü yılında Türk gençliği olarak bir kez daha minnet ve şükran duygularımızla huzurunuzdayız. Kurduğunuz cumhuriyeti gençlerimize emanet ederken, onlara yönelik güven ve inancınızı da ortaya koydunuz. Türk gençliği, emanetin kendisine yüklediği yüksek sorumluluğun daima bilincinde olacaktır. Güçlü yarınlarımızın teminatı olan gençliğimiz, sizden ve şanlı tarihinden aldığı güçle geleceğe yeni adımlarla yürüyecek, tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak düsturundan asla vazgeçmeyecek. Türk gençliği, cumhuriyetin kazanımlarının ilelebet sancaktarı olacak, o bayrağı asla yere düşürmeyecek, ülkemizi, hedef gösterdiğiniz muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için görev sırası kendisine geldiğinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaktır. Türk gençliği, en büyük eseriniz olarak gördüğünüz Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak için dünden daha azimli ve kararlı olacaktır.”

KÜRTÇE PANKART

Haberin Devamı

“Vatan, Cumhuriyet ve Emek” birlikteliğinin Sıhhiye Meydanı’ndaki alternatif 19 Mayıs kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin destek verdiği “TC için Türk milleti ayakta” mitingine onbinlerce vatandaş katıldı. Türk bayrakları ve Atatürk posterlerini taşıyan katılımcılar şehitler için saygı duruşunda bulunup ardından İstiklal Marşı’nı okudu. Konuşmalar ve sanatçı Mustafa Özarslan konserinden sonra katılımcılar Anıtkabir’e yürüyüşe geçti. “Hükümet istifa”, “Katil ABD işbirlikçi AKP”, “Atatürk gençliği yürüyor” ve “Atatürk gençliği burada Tayyip nerede” sloganları atan grupta yer alan TGB’lilerin Türkçe ve Kürtçe “Türk-Kürt kardeştir Amerika kalleştir” yazılı pankartı dikkat çekti.

ANITKABİR’DE GERİLİM

Haberin Devamı

TGB’liler raylı sistem üzerine kurdukları dev T.C. harfleriyle grubun önünde Anıtkabir’e yürüdü. TGB’lilerin T.C. yazılı dev platformu askerlerce Anıtkabir’e alınmak istenmeyince kısa süreli gerginlik yaşandı. Yapılan görüşmelerden sonra platformun içeri alınmasına izin çıktı. Anıtkabir’e yürüyen onbinlerce vatandaş zaman zaman izdihama neden oldu. Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Anıtkabir alanını dolduran katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.           

Bakana sürpriz bayram konuğu

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Anıtkabir’deki törenlerin ardından Anıttepe Spor Kompleksi’nde gençlerle 19 Mayıs coşkusunu yaşadı. Programa Bakan Kılıç’ın yanısıra, Türkiye’nin 81 ili ve 27 ülkeden Başkent’e gelen gençler katıldı. Etkinlik kapsamında, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’na (TÜRKSOY) bağlı ülkelerin dans gruplarının gösterisi ilgi gördü. Bedensel, görme ve işitme engelli sporcular da sahneye çıkarak halk oyunları gösterisi yaptı.  Bakan Kılıç’ın protokol sıralarına gelen bir güvercini iki eliyle tutarak sevmesi objektiflere yansıdı.     ANKARA

CHP yürüdü

Haberin Devamı

CHP Ankara İl Başkanlığı, Tandoğan Meydanı’nda miting yaptı. Sabah saatlerinde Kızılay Güvenpark’ta toplanan CHP’liler, buradan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nı kullanarak Tandoğan’a yürüdü. Hükümet aleyhine sloganlar atan, Türk Bayrakları ve Atatürk posteri açan CHP’liler mitingin ardından Aslanlı yoldan Anıtkabir’e ulaştı.

Erdoğan adına hediye dağıttı

/images/100/0x0/55eb1b1ff018fbb8f8ab709f

BAŞBAKAN vekili Beşir Atalay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 81 ilden gelen gençleri Başbakanlık Yeni Bina’da kabul etti. Türkiye’nin her köşesinde tam bir bayram havası yaşandığını, her köşede farklı kutlamalar yapıldığını belirten Atalay, gençlere Başbakan Erdoğan adına hediye dağıttı. ANKARA

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!