Protezle hayata merhaba

Güncelleme Tarihi:

Protezle hayata merhaba
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2023 07:00

ULUSLARARASI Doktorlar Derneği (AID) tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde yapılan araştırmada, bazılarının birden fazla olmak üzere 850 kişide yaklaşık bin 300 uzuv kaybı tespit edildi. Uzuv yaralarının iyileşmesi ve kapanması için gerekli olan 40 günlük sürenin ardından dernek, sponsorların da desteğiyle ücretsiz protez ve ortez çalışması başlattı.

Haberin Devamı

Depremden hemen sonra protezlerini kaybeden hastalar için mobil ortez protez merkezi kurduklarını belirten AID Diyarbakır Temsilcisi Doç. Dr. Eşref Araç, şunları söyledi: “Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) olarak sahada hastaları takip etmeye başladık ve ampute olan hastalarımıza protez ve ortezler sağladık. Ayrıca, Kahramanmaraş’ta mobil bir ortez protez merkezi kurarak deprem nedeniyle protezini kaybeden veya hasar gören hastaların tamir ve tadilatını gerçekleştirdik. Yaklaşık 101 depremzede protez ve ortez talebinde bulundu. Bu başvurulardan depremzedelerin 52’sinin işlemleri tamamlandı.” 

Protezle hayata merhaba

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR ÖNCELİKLİ

Sadece tez ve protez yapmadıklarını, tedavi sürecinde rehabilitasyon ve fizik tedavilerini de verdiklerini söyleyen Araç, “Kadın ve çocukların başvurularını önceliyoruz. Bu işlemlerin hiçbirinden herhangi bir ücret talep etmiyoruz” diye konuştu.  

BAKMADAN GEÇME!