Projektörlü video kamera

Güncelleme Tarihi:

Projektörlü video kamera
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2011 00:00

Bu da nereden çıktı dediğinizi duyar gibiyim. Fakat video kameranızla yaptığınız çekimleri izlemek istediğinizde televizyon ya da PC bağlantısı yapmaya çoğu zaman üşendiğinizi itiraf edin...

Haberin Devamı

O kadar uğraşıp çekim yapmışsınız. Bir ara izleyip sabit diske kopyalar ya da DVD’ye yazarsınız. Planınız bu, evet... Fakat pratikte, bağlantıları yapmaya üşendiğiniz için belki aylar hatta yıllar sonra izleyeceksiniz. İşin kötüsü sırf bu yüzden çoğu video kaydınızı belki de hiç izlemediniz bile, üstüne başka bir şey kaydettiniz. Merak etmeyin, yalnız değilsiniz, bu hepimizin meselesi.
Bu üşengeçliğimiz fark edilmiş olacak ki bizi bağlantı probleminden kurtaran çözüm, Sony’den geliyor. Firmanın yeni HDR-PJ serisi full HD video kameraları, LCD kapağının ön yüzünde bulunan bir mini projektör sayesinde 150 cm’ye kadar görüntü oluşturabiliyor. Bu projektör tabii ki bir ev sinemasının yerini tutmayacak. Fakat performans açısından kaydettiğiniz görüntüleri topluca izlemek için fazlasıyla yeterli. Sony HDR-PJ10E (1699 TL) 16 GB dahili bellek ve 3.3 Megapiksel fotoğraf çözünürlüğü sunarken, bir üst model olan HDR-PJ30VE (2199 TL) 32 GB dahili bellek ve 7.1 Megapiksel fotoğraf çözünürlüğüne sahip. Projektör özelliğini bir kenara bırakırsak, her iki kamera da başta optik imaj sabitleme olmak üzere, kaliteli lens ve hassas bir algılayıcı gibi, full HD bir video kameradan bekleyebileceğiniz özelliklerin çoğunu başarıyla taşıyor.

Haberin Devamı

Herkes Galactica pilotu olabilir

‘Galactica’ adlı bilim kurgu dizisini hatırlarsınız. Aynı etkileyici atmosferi yaşamak istiyorsanız, Battlestar Galactica Online (kısaca BGO) adlı oyun tam size göre. Oyuncu.com adresindeki kısa bir üyelik formunu doldurarak ücretsiz bir şekilde oyunu oynamaya başlayabilirsiniz. Form doldurmaya zamanınız yoksa, Facebook hesabınızla da anında sisteme giriş yapmak mümkün. Dünyada 3D teknolojisine sahip ilk üç boyutlu web tabanlı oyun sloganıyla duyurulan BGO, üç boyut özellikleri için Unity 3D adlı özel bir teknoloji kullanıyor. Oyun tamamen tarayıcı tabanlı olduğu için sisteminize büyük dosyalar indirip kurmanıza gerek kalmıyor. Oyuna başlarken ‘İnsan’ ya da ‘Saylon’ ırkları arasında seçim yapmanız lazım. Size özel avatarınızı oluşturduktan sonra bilgilendirici nitelikteki eğitim bölümünü tamamlıyorsunuz. Hemen ardından kendinizi insanlar ve Saylonlular arasındaki kıyasıya mücadelenin tam ortasında buluyorsunuz. Ülkemizde OGame ve Darkorbit’le epey popüler olan Online uzay oyunları, BGO ile farklı bir boyuta taşınacak gibi.

Haberin Devamı

iPad 2 resmi olarak geldi

Daha önce paralel ithalat yoluyla ülkemizde satılan iPad 2, Apple Türkiye distribütörü Bilkom garantisiyle ülkemizde satışa sunuldu. iPad 2 Wi-Fi 16 GB 1080, 32 GB 1332 ve 64 GB ise 1549 liraya kullanıcılarla buluşacak. Wi-Fi+3G modelindeyse doğal olarak fiyatlar biraz daha yüksek. 16 GB’lık modeli 1367 lira olan Wi-Fi+3G serisinde, 32 GB’lık model 1619 lira, en üst model olan Wi-Fi+3G 64 GB ise 1835 lira. Özellikle giriş seviyesi model nispeten uygun fiyatıyla dikkat çekiyorsa da Wi-Fi+3G’li modellerdeki 3G bağlantısı, mobil durumda cihazı etkin bir şekilde kullanabilmek için şart. İlginç olansa iPad 2’nin ülkemiz satış fiyatının genel olarak makul seviyelerde olması. Alışık olmadığımız bu hoş durum, potansiyel iPad 2 kullanıcıları için kuşkusuz çok iyi bir haber. Öte yandan ürünün gördüğü yoğun ilgi yüzünden, piyasada bulmak biraz zor olabiliyor.

Haberin Devamı

En ucuz akıllı telefon

GSM operatörlerin mobil internet tarifelerinin fiyatını epey düşürdüğü şu günlerde, pek çok kişi e-posta kontrolü ve sosyal ağlara bağlanmak için PC başına oturmayı beklemiyor. Akıllı telefonların bilgisayarların yerini alacağı öngörüsü, günden güne hayata geçiyor. Cep telefonu ve modem alanında dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Huawei, artık kendi markasını taşıyan telefonlarla ülkemizde de satılacak. İlk etapta Ideos ve Ideos X5 modelleriyle raflarda göreceğimiz akıllı Huawei telefonların en büyük avantajı uygun fiyatları. Android 2.2 işletim sistemi yüklü olarak gelen Huawei telefonlar arasında Ideos, 399 liralık fiyatıyla şu an piyasadaki en uygun fiyatlı Android telefon olma özelliğine sahip. Donanım özellikleri açısından oldukça cazip bir tablo çizse de, ekranı biraz daha iyi olabilirdi diyebileceğimiz bu telefon, uygun fiyata akıllı telefon arayanları hedefliyor. Kesenin ağzını biraz açarsanız 599 liraya satılan X5’teyse, çoklu dokunma özellikli ekran dahil akıllı bir telefondan bekleyebileceğiniz tüm özellikler mevcut.

Haberin Devamı

Şifrelerinizi Kaspersky saklasın

Piyasada ücretli ya da ücretsiz onlarca antivirüs yazılımı mevcut. Bu yazılımlardan her biri, kendine göre avantaj ve dezavantajlara sahip. Güvenlik yazılımları alanında önde gelen firmalardan biri olan Kaspersky ise, Pure adlı yazılımıyla konuya bambaşka bir noktadan yaklaşıyor. Kaspersky Pure öncelikle, bir antivirüs yazılımının yapması gerekenleri fazlasıyla yerine getiriyor. Virüs, trojan, rootkit gibi zararlıları başarıyla temizleyen Pure, günde iki kere güncellendiği için, adeta yeni çıkan hastalıklara karşı sürekli aşı oluyor gibisiniz. Kaspersky Pure’un asıl avantajıysa internette gezinme keyfinizi artıran şifre saklama özelliği. İnternette sürekli karşımıza çıkan kullanıcı adı/şifre yazma sıkıntısına karşı adeta bir ilaç diyebileceğimiz bu yazılım sayesinde, şifre unutma derdi de tarihe karışıyor. Zira yazılım ilgili web sayfasındaki kullanıcı adı ve şifre satırlarını siz ilk defa yazdığınızda öğreniyor ve o siteye her girişinizde otomatik olarak şifre girme ekranını geçiyorsunuz. Aynı sitede birden fazla kullanıcı adınız varsa (örneğin iki ayrı gmail hesabınız varsa), Pure size hangi kullanıcı adıyla giriş yapmak istediğinizi soruyor ve seçtiğiniz kullanıcı adıyla devam ediyor. Ayrıca güvenlik konusunda titiz bir kullanıcıysanız, sizin için rastgele karmaşık şifreler de üretebiliyor. Bilgi için: kaspersky.com.tr

Haberin Devamı

HAFTANIN FIRSATI

Şöyle güzel bir ses kayıt yazılımı olsa, içinde onlarca özel efekt ve zengin ses işleme aracı olsa, üstelik de bedava olsa ne güzel olurdu değil mi? Audacity işte böyle bir yazılım. Geçen hafta tanıttığımız ninite.com adresinden indirip kolayca kurabileceğiniz bu yazılımla, eski kayıtlarınızdaki gürültü ve hışırtıları temizleyebilir, aklınıza gelebilecek her türlü efektle ses dosyalarınızı geliştirip bambaşka bir hale getirebilirsiniz. Bilgi için: audacity.sourceforge.net

BUNLARI YAPIN

Kompakt fotoğraf makinesi sahiplerinin en sık yaşadığı fakat çoğunlukla farkında olmadığı bir sorun, kazayla lense dokunarak lensin kirlenmesine sebep olmaktır. Parmağınızla küçük bir dokunuş bile lenste koca bir lekeye sebep olabilir. Bu da çektiğiniz fotoğraf karesine olumsuz yansır doğal olarak. Fotoğraf makinenizin çantasına atacağınız bir iki kulak temizleme çubuğu, bu gibi durumlarda çok işe yarayacaktır. Arada sırada lensin temiz olup olmadığına bakarak kirlenmişse, bastırmadan yumuşak hareketlerle (gerekiyorsa hohlayarak) lensi temizleyerek fotoğraf makinenizin, en güzel karelerinizi katletmesinin önüne geçebilirsiniz.


BUNLARI YAPMAYIN

Dizüstü bilgisayarlar sanki bir parçamız oldu. Fakat dikkat etmemiz gereken önemli bir konu var. Dizüstü PC’lerin çoğunda bulunan sabit diskler, modern PC mimarisindeki, az sayıda hareketli bileşen içeren parçadan biridir. Tüm verilerimize ev sahipliği yapan sabit diskler, aslında pikap/plak mantığıyla çalışır. Dolayısıyla dizüstü PC’niz çalışırken onu düşürmemeye ya da çarpmamaya dikkat etmelisiniz. Her ne kadar dizüstü PC’lerdeki sabit diskler, ani hareketlere masaüstü PC’lere göre daha dayanıklı olsa da, bu hareket esnekliğinin yumuşak ve tahmin edilebilir hareketleri kapsadığını unutmamakta fayda var. Aksi takdirde veri kaybı hatta sabit disk arızası yaşayabilirsiniz.

Skype artık Microsoft’un

Eğer hala Skype kullanmadıysanız çok şey kaybetmişsiniz demektir. PC’den PC’ye sesli görüşme yapmanın en iyi yolu olan Skype, ülkemizdeki tüm telefon tarifelerinden daha ucuz bir şekilde PC’den telefona uluslararası arama yapmanızı da sağlıyor. Microsoft da bu konuda gayet olumlu hislere sahip olmalı ki, geçtiğimiz hafta 8.5 milyar dolar ödeyip Skype’ı satın aldı. Daha önce Windows Phone yazılımını Nokia ile işbirliği yaparak tüm Nokia akıllı telefonlara yerleştiren Microsoft, Skype’ı da içine katıp, webde sunduğu pek çok hizmeti telefonlara taşıyarak birleştirebilir. Android ve iOS’un sürekli güçlendiği şu günlerde, Skype’ın Microsoft hanesine yazılacak bir artı olduğu kesin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!