Profesör vardı o eskisini seçti

Güncelleme Tarihi:

Profesör vardı o eskisini seçti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2007 00:35

ŞIRNAKLI hálá huzur istiyor, su istiyor, okul istiyor, doktor istiyor, sınır ticaretine makul bir çözüm istiyor.

Yapılan bazı yatırımlar (hastane) memnuniyet yaratmış fakat bunlar aradaki uçurumu kapatmak yolunda yetersiz görülüyor. Şırnak Merkez, yatırımların daha çok ilçe olan Cizre’ye yapılmasına bozuluyor. Cizre’de sorsan, onlar da pek memnun değil ya neyse... Başbakan’ı seviyorlar fakat yaptığı aday seçimine kızgınlar. "Profesör vardı, avukat vardı, o yine gitti eskisini seçti..." şeklinde tepki gösterenlerin sayısı az değil.

Yeni Meclis’e 3 bilet kesecek olan Şırnak’ta da durum Hakkári’ye benziyor. Burada da 2 DTP çıkışlı bağımsız adayın seçilmesi garanti olarak görülüyor. Asıl mücadele, üçüncü vekil olmak için yaşanacak. Bu yolda AKP’nin adaydan dolayı bir handikap yaşayabileceğini söyleyenler, CHP adayının Silopi’deki güçle sıyrılabileceğini belirtenler ve DP’nin de şansının bulunduğunu hatırlatanlar var.

ÇOCUKLAR İÇİN PARK BİLE YOK

Erdoğan’
ın fakülte sözünü tutmasını istiyor biri. Diğeri "Daha Şırnak’ta bir çocuk parkı yok" diyor. Piknik için yaylaya gidenlerin mayına basıp ölmesi hadisesi moralleri iyice bitirmiş...

Terörden bezmişler. Şırnak’taki şehit cenazesinde "80 bin" kişinin yürüdüğünü hatırlatıyorlar.

Umutları pek yok ama her şeyi düzeltecek, bölgenin üzerinde oynanan tüm oyunları yıkacak, perdeyi indirecek bir irade, bir lider istiyorlar.

Ankara’daki siyasi yaklaşımların bölgeyi iyice gerdiğini, sadece şartları daha da zorlaştırdığını görmek zor değil.

CHP’ye olmasa da "Bizi çok kıran açıklamaları oldu" dedikleri Deniz Baykal’a karşı tepkileri büyük. CHP o bir sandalyeyi kaparsa da, doğru aday belirlediği için kapacak.

Şırnak, konuşacak insan bulmanın Hakkári’den bile zor olduğu bir yer. Çok klasik olacak belki ama önce herkesin birbirine güvenmeyi isteyeceği bir ortam yaratılmadan buraların hiçbir sorunu düzelmez.

Yıllar önce 8 yaşında Şırnak’tan İzmir’e göçtüklerinde ilkokul birinci sınıfı bitirmiş fakat okuma-yazma bilmeyen bir öğrenciymiş konuştuğum esnaf... "Öğretmenlerin ve doktorların başımızın üstünde yeri var fakat hep yeni mezunların staj yeriyiz. Aynı öğretmeni iki sene gören öğrenci yok" diyor.

Birinin 11 yaşındaki kızı Antalya’ya tatile gittiğinde "Hakkáriliyim" derse arkadaş bulamayacağı için memleketini saklıyormuş.

GİTME GÖMME YİNE OY, OY, OY

Oralarda yaşayanlara, görev yapanlara verebileceğimiz en büyük kuvvet, korkuyu dağıtmak için güven vermekten, samimi davranmaktan geçiyor sanırım. Ha, bu arada hiçbir parti henüz Hakkári ve Şırnak’ta miting yapacağını açıklamış değil.

Yani yine gitmeden, görmeden, oy istemece. Oy, oy, oy!

Değişikliğe idmanlılar

DTP’liler seçmenlere oy pusulalarını sayarak öğretmeyi amaçlıyor. Bu çalışmanın zor olup olmadığını sorduğumuzda "partinin ha bire isim ve logo değiştirmesinden dolayı" idmanlı olduklarını söylüyorlar.

Esnafın durumu duman. Yüzde 95’i bankalardan aldığı kredileri de tüketmiş, iflasın eşiğinde geziniyor bir esnafa göre. Cinnet, kardeş cinayeti gibi alışılmamış olaylar baş göstermiş.

BİZCE

2 DTP destekli bağımsız aday, bir CHP veya 1 AKP
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!