Prof. Karluk: DSP’yi kötülemedim

Güncelleme Tarihi:

Prof. Karluk: DSP’yi kötülemedim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Eskişehir'de DSP'yi karalama kamyapanyasına katıldığı ve YÖK tarafından rektörlük aracılığı ile hakkında soruşturuma açılması istendiği öne sürülen Prof. Dr. Rıdvan Karluk, ‘‘YÖK hakkımda soruşturma açmadı’’ dedi.

Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rıdvan Karluk'un yerel gazetelerde yazdığı yazılar ve okulda öğrencilere verdiği derslerde DSP adayları aleyhinde konuştuğu öne sürülürken DSP İl Başkanı Şahin Bozat ve İlçe Başkanı Hasan Eröksüz'ün kendisini Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü'ne şikayet ettiğini belirten Prof. Dr. Karluk, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

‘‘DSP'liler Rektörlüğe verdikleri dilekçenin altına 'suçlu hakkında gereğinin yapılmasını arz ve rica ederiz' diye yazmışlar. Suçlu değilim. DSP'liler hakkında 10 milyar liralık tazminat davası açacağım. Ortaya atılan iddiaların aksine YÖK hakkımda soruşturma açmadı. İddia ettikleri gibi 45 dakikalık dersin 30 dakikasında siyasi propaganda ağırlıklı konuşma yapmadım. Bir parti lehinde ve aleyhinde hiçbir söz tarafımdan söylenmemiştir. Bir partinin Büyükşehir belediye başkan adayı alehinde ise hiçbir şekilde konuşma yapmadım. Hangi adaya oy verileceği konusu derste geçmemiştir. Sadece Eskişehir'in gelişmiş kent olduğu, altyapısının tamamlandığı ve Eskişehir'de üretim yapan firmaların bu nedenle dışsal ekonomilerden yararlandıkları, açık ve net bir şekilde bilimsel olarak öğrencilere açıklanmıştır.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!