Prof. Dr. Tunaya anılıyor

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Tunaya anılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2009 14:18

İSTANBUL(ANKA)-İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin (İÜ SBF) kurucu dekanı, çoğulcu parlamenter düzeni, hukuk devletini, kişi hak ve özgürlüklerini savunan, özerk-demokratik üniversiteye inanan Prof. Dr. Tarık Zafer Tunaya, ölümünün 18. yılında İSBF Mezunlar Derneği tarafından organize edilen programla anılacak

Perşembe günü saat 09.30'da, İSBF Mezunlar Derneği yönetici ve üyeleri, İSBF'nin kurucu hocaları, öğretim üyeleri, öğrencileri ve Tunaya dostları, Tarık Zafer Tunaya ve eşi Melahat Tunaya'nın Aşiyandaki mezarları başında bir araya gelecek.

Tunaya'nın öğrenci ve dostlarının aynı akşam bir sohbet toplantısında da bir araya geleceği, akşam saat 19.00'da Aybay Hukuk Araştırmaları Vakıf Merkezi'ndeki buluşmada fakültenin mezunlarından gazeteci-yazar Şafak Altun bir süre önce yayımlanan "Atatürk, İnönü ve Bayar'ın İktisat Kavgası" kitabıyla ilgili bir konuşma yapacak. Fakültenin eski mezunlarından Şahverdi Demoglu ve Şaban Oruç başta olmak üzere Tunaya Hoca'dan ders almış, kendisiyle sohbet etme şansını yaşamış olan öğrencileri Tunaya ile ilgili anılarından anekdotlar anlatacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!