Prof. Dr. Manizade törenle toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Manizade törenle toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2003 01:57

Önceki gün evinde vefat eden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi, 100 yaşındaki Prof. Dr. Derviş Manizade dün törenle toprağa verildi.

1934 yılında Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan ilk Türk unvanını taşıyan, Kıbrıs davasının savunucusu Prof. Dr. Derviş Manizade için ilk tören Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Oditoryumunda yapıldı. Törene Prof. Dr. Derviş Manizade'nin eşi Abide, kızları Aliye ve Mine Manizade ile yakınları ve meslektaşları katıldı. Prof. Dr. Derviş Manizade'nin üzerine Türk ve KTTC bayrakları sarılı tabutu oditoryumun sahnesindeki katafalkta bekletildi, arkadaşları ve doktorlar da tabutun başında saygı nöbeti tuttu.

1903 yılında doğan ve dünyada en uzun yaşayan dermatoloji profesörü olarak bilinen Manizade için düzenlenen törende İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Sipahioğlu ile profesör arkadaşları ile yakınları konuşmalar yaptı. Tören sonrasında Prof. Dr. Derviş Manizade'nin cenazesi Süleymaniye Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!