Prof. Dr. Ersanlı KCK'dan gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Ersanlı KCKdan gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 12:17

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK’ya yönelik soruşturma kapsamında ikinci operasyon yapılıyor. Gözaltına alınanlar arasında BDP Anayasa Hazırlık Komisyonu üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı da var.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz ay yapılan ilk operasyonun ardından soruşturma savcısı Adnan Çimen ikinci operasyon için düğmeye bastı. İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde başlatılan operasyon kapsamında 70’e yakın şüphelinin gözaltına alınacağı kaydedildi. Birçok ev ve işyerinde de arama yapıldığı belirtildi.

İstanbul’da 4 Ekim'deki ilk KCK operasyonunda İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bağcılar, Esenyurt, Arnavutköy, Üsküdar, Beyoğlu, Şişli, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Sultangazi ilçelerinde tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemiş, Özel hareket polislerinin de destek verdiği baskında aralarında Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) bazı üyeleri ve ilçe başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 96 kişi gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

BDP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ PROF. DR. ERSANLI DA GÖZALTINDA

KCK operasyonları adı altında “Başbakan'ın hedef göstermesi nedeniyle hala gözaltıların sürdüğünü” savunan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu sabah İstanbul'da operasyonlar yapıldığını ve bir çok kişinin gözaltına alındığını söyledi. BDP Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın da Datça'daki evinde gözaltına alındığını iddia eden Demirtaş, “Sayın Ersanlı genel merkezimizdeki anayasa hazırlık komisyonu üyemiz. Türkiye'nin yeni anayasasını yapma sürecinde aktif rol üstlenmiş akademisyenlerden birisi. Bu koşulların demokratik olduğunu ifade ediyorlar ve bizim komisyon üyemiz gözaltına alınıyor” dedi.

Bütün tutuklularla birlikte sayın Ersanlı'nın da derhal serbest bırakılmasını beklediklerini belirten Demirtaş, “Bu hukuksuzluğa, ciddiyetsizliğe, ahlaksızlığa artık 'dur' diyoruz. Biz Hükümetin hukuku değil evrensel hukuk işlesin diyoruz. Bu süreç işlerse kimse Türkiye'de sağlıklı bir anayasa sürecinin yürüdüğünden veya yürüyebileceğinden söz edemez. Bu koşullarda anayasayı tartışmak giderek imkansız hale geliyor” diye konuştu.

Meselinin “çok kritik” olduğunu ve anayasa çalışmalarını doğrudan etkileyeceğini söyleyen Demirtaş, “Bu tutuklamalar, gözaltılar böyle devam ederse BDP olarak anayasa çalışmasına verebileceğimiz parti kadromuz kalmamış olacaktır” dedi.

Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı Doğan tutuklandı

PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Doğan tutuklandı.

bir süre önce Mardin ve ilçelerinde KCK'ya yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Doğan, Mardin Cumhuriyet Savcısının karara itiraz etmesi üzerine tekrar gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Doğan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Mardin'de KCK'ya yönelik il merkezi ve ilçelerde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında eski Nusaybin Belediye Başkanı Mehmet Tanhan ile Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Doğan'ın da bulunduğu 22 kişi gözaltına alınmış, 9'u serbest bırakılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!