Prens William'a ölüm tehdidi

Güncelleme Tarihi:

Prens Williama ölüm tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2001 09:54

İngiltere'nin en çok okunan iki gazetesi Daily Express ve Daily Star, Prens William'ın İskoçya'nın İngiltere'den bağımsızlığı için mücadele eden İskoç Ulusal Kurtuluş Ordusu (SNLA) tarafından ölümle tehdit edildiğini yazdı. Bugüne kadar ciddi bir eyleme imza atmayan SNLA'nın Prens William'ın sanat tarihi eğitimi göreceği St. Andrews Üniversitesi'ne bir bomba göndererek 'Prens'i öldürebiliriz' dediği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

İskoçya'nın İngiltere'den bağımsızlığı için savaşan küçük bir örgütün Prens William'ı ölümle tehdit ettiği iddia edildi.

Daily Express ve Daily Star gazatelerinin haberine göre, İskoç Ulusal Kurtuluş Ordusu (SNLA), üzerinde "şarbon basili" uyarısı bulunan sahte bir bombayı, Prens'in bu yıl sanat tarihi öğrenimine başlayacağı St. Andrews Üniversitesi'ne gönderdi.

Haberde, "Prensi öldürebiliriz" diyen SNLA'nın tamamen zararsız olan bombayı 2 Ağustos'ta gönderdiği belirtildi.

Ancak, Prens'e koruma sağlayan İskoç polisi ve Scotland Yard yetkilileri tehditlerden haberdar olmadığını bildirdi.

Bugüne kadar önemli bir saldırı düzenlemeyen SNLA, akademisyenler ve politikacılara bombalı mektuplar göndermesiyle biliniyor.

SNLA, 1995'te biri Başbakan Tony Blair'in evine olmak üzere 6 bombalı mektup göndermişti. Polis, bu bombaların "işlenmemiş" olduğunu ve işe yaramadığını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!