Prens Faysal Akyazılı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Prens Faysal Akyazılı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2006 01:56

ÇANKAYA Köşkü’nde Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud onuruna verilen yemekte, ilginç sohbet konuları açıldı. TBMM Başkanvekili Ali Dinçer, Suudi Dışişleri Bakanı Prens Suud El Faysal ile sohbet ederken, El Faysal’ın köklerinin Türkiye’ye uzandığını öğrendi.

TÜRKÇE KONUŞTU

Gecede Dinçer ile uzun uzun sohbet eden El Faysal, annesi Kraliçe İffet’in dedelerinin Sakarya’nın Akyazı İlçesi’nden olduğunu söyledi. Konuk bakan, Osmanlı soyundan gelen annesi sayesinde de Türkçe öğrendiğini anlatıp, Türkçe konuştu. Dinçer, 25 yıl önce Suudi Arabistan’da görev yaparken edindiği izlenimleri aktararak, Osmanlı geleneğinden ötürü Suudi Arabistan’da Türklerle evli olmanın çok itibarlı sayıldığını anımsattı.

MALİYE BAKANI KARARLI

Dinçer, gecede Suudi Arabistan Maliye Bakanı İbrahim Al Asaf ile de sohbet etti. Dinçer, konuk bakanın, "Ben Maliye Bakanı olduğum sürece Türkiye ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda elimden geleni yapacağım. Görevim sona ererse de işadamı olarak üzerime düşeni yaparım" dediğini aktardı. 1980’den sonra 6 yıl Riyad’da mühendis olarak çalıştığını anlatan Ali Dinçer ise yemekte konuk bakanlara, eski dostlarını sordu.

Dinçer, gecede Kral Abdullah ile de kısa bir konuşmaları olduğunu söyleyerek, "Havaların sıcaklığından bahsettik. Ama Türkiye’nin kendisine çok sıcak gelmediğini söyledi" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!