Postacılara 'siesta' molası

Güncelleme Tarihi:

Postacılara siesta molası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2006 13:09

Yoğun sıcak altında gönderi dağıtan postacılar, öğle sıcağından etkilenmemeleri için, Genel Müdürlüğün talimatı doğrultusunda 11.30-14:30 saatlerinde istirahat ediyor.

Konya PTT Başmüdürü Hakkı Altuntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, postacıların, sıcak havalarda dışarıda görev yapmak durumunda olan az sayıda meslek grubundan biri olduğunu söyledi. Konya'da her bir posta dağıtıcısının, ev ve işyerlerine günde yaklaşık 300 gönderi ulaştırmakla görevli olduğunu anlatan Altuntaş, yoğun tempoda çalışan dağıtıcıların çalışma şartlarının, sıcak yaz günlerinde daha da ağırlaştığını belirtti.

Genel Müdürlüğün, aşırı sıcaklar nedeniyle diğer başmüdürlükler gibi kendilerine de sıcaklar dolayısıyla esnek çalışma düzenine geçilebileceği konusunda talimat gönderdiğini anlatan Altuntaş, “bu talimat gereği başmüdürlüğümüz bünyesindeki dağıtıcılara, sıcaklardan kendilerini koruyan bir planlamayla çalışabileceklerini söyledik” dedi.

Yüksek sıcaklıkta sürekli dolaşmak zorunda kalındığı için yoğun su kaybeden ve güneş çarpması tehlikesiyle karşı karşıya olan postacıların, çalışma koşullarını sıcağın etkisini en fazla gösterdiği saatleri göz önünde bulundurarak düzenlediklerini ifade eden Altuntaş, şunları kaydetti:

“İsteyen dağıtıcılarımız, sıcak havanın yoğun şekilde hissedildiği öğle saatlerinde de göreve çıkıp, gönderi dağıtabiliyor. Ancak, kendilerine öğle sıcağından etkilenmemeleri için, 11.30-14.30 saatlerinde istirahat etme olanağı sunduk. Sıcak saatleri istirahat ederek geçiren dağıtıcılarımız, yarım kalan görevlerini, mesai bitiminden sonra, daha serin saatlerde tamamlayabiliyor. Bazı görevlilerimiz ise sıcaklığın yoğun olduğu saatlerde gönderi ilettikleri yerlerin civarındaki bir gölgede dinlenip, sonraki adrese bir süre sonra gitmeyi tercih edebiliyor.”

Altuntaş, halen kurumun bünyesindeki dağıtıcıların, 14 otomobil, 16 motosiklet, 65 scooter, 26 bisiklet kullandığını belirterek, “motosikletle dağıtım yapan görevlilerimiz, diğer vasıtaları kullananlara göre daha şanslı... Çünkü açık havada yüzlerine vuran rüzgar nedeniyle sıcaktan daha az etkileniyorlar” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!