Polislerin arasından yara almadan kaçtım

Güncelleme Tarihi:

Polislerin arasından yara almadan kaçtım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 02:03

9 EKİM gecesi Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker’in yaralandığı, Yardımcısı Atıf Şahin ve Koruma Polisi Hüseyin Hatipoğlu’nun şehit edildiği suikastın kayıp şüphelilerinden Erhan Şenyuva, ifadesinde olayla hiçbir ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

Olay gününden beri aranan ve bir akrabasının evinde olduğu tespit edilerek, 3 Kasım Pazartesi gecesi düzenlenen operasyonla yakalanan Şenyuva, önceki gün çıkarıldığı mahkemede ‘kuvvetli suç şüphesi, örgüte yardım ve yataklık etme ve olay yerinde bulunma’ suçlarından tutuklanarak Bingöl M Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Şenyuva, savcılıktaki ifadesinde, şunları söyledi: “Biz sadece kendi güzergâhımızda Genç yönüne gidiyorduk. Polisler aracımızın önünü kesti. Kimlik istediler, ben uzattım. Diğerlerinin de inip kimlik vermesini söylediler. Ben indim. ‘Kendal Serhad’ kod adlı PKK’lı, silahını kurarak inince ateş başladı. Önce kimin ateş ettiğini görmedim. Polislerin arasından yara almadan kaçtım. Ya ecelim gelmemişti ya da verilmiş sadakam vardı. Genç yönüne doğru giden araçlar da durdurulmuş, kimlik kontrolü yapılıyordu. Bir minibüsün kadın yolcuları yere yatırılmıştı. Aralarına yolcu gibi uzandım. Sonra onlarla birlikte minibüse binip Genç’e gittim. Karakola teslim olmayı düşündüm ama infaz edilirim korkusuyla vazgeçtim. 3 Kasım’a kadar firari yaşadım.”

Haberin Devamı

SİLAHLA BALİSTİK TUTMAMIŞTI

Bingöl’de 9 Ekim akşamı Emniyet Müdürü Atalay Ürker’e düzenlenen suikasttan yaklaşık 2 saat sonra polis, Genç yolundaki bir aracı kıstırarak ‘PKK’lı suikastçı’ oldukları belirtilen 4 kişiyi ölü ele geçirmişti. Resmi açıklamada, bu kişilerin Bingöl Kiğı doğumlu Erhan Şenyuva (36), Bingöl Karlıova doğumlu Ali Bozan (46) ve ‘Kendal Serhat’ kod adlı PKK’lılar olduğu açıklanmış ancak diğer kişinin kimliği belirlenememişti. Elazığ Adli Tıp Kurumu’na cesedi teşhis etmesi için çağrılan Erhan Şenyuva’nın ailesi de oğullarının morgda olmadığını bildirmişti. Balistik raporunun da öldürülenlerin aracındaki silahlarla suikastta kullanılan silahların birbirini tutmadığını göstermesi üzerine Bingöl suikastı muammaya dönüşmüştü.

Bingöl araştırmasına ret

HDP’nin Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile beraberindeki Emniyet personeline yönelik silahlı saldırı ve sonrasında gelişen olaylara ilişkin Meclis araştırması açılması önerisi, Meclis Genel Kurulu’nda reddedildi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, partisinin grup önerisi üzerine yaptığı konuşmada, iktidardan ellerinde olaya ilişkin ne veri varsa açıklamalarını istedi. Baluken, “Başbakan Davutoğlu, Emniyet Müdürü’ne yönelik saldırıyı yapanların cezalandırıldığını ifade etti ancak balistik raporu bunun böyle olmadığını ortaya koydu. İki ağır faili meçhul olayla karşı karşıyasınız. Bu olaylar, AK Parti tarafından üzeri örtülmeye ve birbirleriyle bağlantılanmaya çalışılıyor” dedi. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal ise “Faillerden biri yakalanmış ve adalete intikal ettirilmiş. Savcılık soruşturması yapılacak, neyse ortaya çıkacaktır. Öyle ‘üstü örtülme, altı örtülme’ diye bir şey yok” dedi. Görüşmelerin ardından HDP’nin önerisi AK Partililerin oylarıyla reddedildi. / ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!