Polislere soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Polislere soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2000 00:00

İçişleri Bakanlığı Çevik Kuvvet personeli tarafından yapılan yürüyüşlerde sorumluluğu bulunanların müsamaha görmeyeceklerini ve soruşturma sonucunda haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılacağını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'nın Çevik Kuvvet polislerinin yürüyüş yaptığı illere müfettiş gönderdiği öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarını taşıyan otobüse teröristlerce yapılan menfur saldırının üzüntüsünün bütün milletle birlikte yaşandığı ifade edilerek, şöyle devam edildi:

"Bölücü akımlara, her türlü teröre, yolsuzluklara, halkımızı rahatsız eden bütün yasadışı oluşumlara ve suçlara karşı mücadeledeki başarıları nedeniyle son yıllarda halkımız nezdinde emniyet teşkilatına duyulan güven ve itibarın giderek artmasından rahatsız olan bazı çevrelerin olumlu gidişatı ve halkımızın yakaladığı gündemi değiştirmeye, ülkemizde kanun hakimiyetini sarsmaya, kanunların uygulanamaz olduğu izlenimini yaratmaya yönelik tahrikkar ve provokatif faaliyetler içinde oldukları bilinmektedir."

Ölüm oruçları terör reklamı

Açıklamada, ''terör örgütleri elebaşlarının talimatları doğrultusunda sürdürülen ölüm oruçları ve benzeri eylemlerin esas amacının teröre reklam oksijeni sağlamak olduğu, bu eylemler karşısında devletin taviz vermesini kabullenmenin terörü teşvik etmekten başka hiçbir sonuca yol açmayacağının bilinmesinde zaruret bulunduğu'' kaydedildi.

Eylemler tasvip edilemez

Halkın sağduyusunun kendi gündeminin değiştirilmesine izin vermeyeceği, polisin üzüntüsünü sömürmek, tepkileri kanunların ve idari kuralların sınırları dışına çekmek isteyen kışkırtıcıların oyununun bozulacağı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Çevik Kuvvet personeli tarafından bazı illerimizde gerçekleştirilen yürüyüşlerin de, son zamanlarda 'F tipi cezaevlerini protesto' adı altında devam eden yasadışı eylemler nedeniyle ağırlaşan stresli çalışma koşulları ve son olarak meydana gelen menfur saldırı nedeniyle oluşan duygusal ortam fırsat bilinerek yapılan kışkırtmalar sonucu olduğu değerlendirilmekle birlikte tasvip edilmesi mümkün değildir. İç güvenlik konusunda görevli bir teşkilatta temel esas disiplindir. Kanun ve kuralları uygulamakla görevli olanların öncelikle kanun ve kurallara uyması kaçınılmazdır. Bu nedenle, Çevik Kuvvet personeli tarafından yapılan yürüyüşlerde sorumluluğu bulunanlar müsamaha görmeyeceklerdir. Başlatılan inceleme ve soruşturma sonucuna göre haklarında gerekli yasal işlemler yapılacaktır."

Açıklamada, Emniyet Teşkilatı'nın 155 yıllık engin deneyimi, sahip olduğu personel ve donanım ile yasalarla kendine verilmiş görevleri üstün görev ve sorumluluk anlayışıyla, özveriyle yerine getirmeye, halkın huzur, güveninin temel dayanağı olmaya devam edeceği de kaydedildi.

Savcılık da soruşturma başlattı

Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı dün İstanbul'da düzenlenen protesto yürüyüşüne katılan polisler hakkında soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ferzan Çitici polislerin Bayrampaşa'dan yürüyüşe başlayıp vilayetin önüne geldiğini ve Vatan Caddesine kadar yürüyüşün sürdüğünü anımsatarak, "Yürüyüşün bittiği yer Fatih Bölgesi olduğu için Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı" dedi.

Fatih Cumhuriyet Başsavcısı Seyfettin Erdem ise soruşturmanın gerekçesinin Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet olduğunu söyledi.

Siyasilerden polise tepki
Şehit polis toprağa verildi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!