Polisler evimi basıp paramı gasp etti

Güncelleme Tarihi:

Polisler evimi basıp paramı gasp etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2002 01:54

30 yaşındaki Ayşe Fıçıcı'nın ‘Evime zorla girip, beni sopa ile dövdüler. 150 milyonumu da gasp ettiler’ diyerek şikayetçi olduğu polis memurları Turgut Uzun, Cem Özkan ile konfeksiyoncu Turan Temur, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ESENLER Atışalanı'nda geçen cuma gecesi, eşinden ayrı olan ve bir çocuğu ile yaşayan Ayşe Fıçıcı, arkadaşı ile evde oturdukları sırada 3 kişinin zili çalıp içeri girdiklerini söyledi. Fıçıcı olayı şöyle anlattı: ‘‘Polis olduklarını söyleyen ellerinde telsiz olan bu kişiler bize ahlak masasından geldiklerini söyleyip fuhuş yapıldığı ihbarı aldıklarını ve evi arayacaklarını söylediler. Benim kimliklerini sormama rağmen ‘Biz kimlik göstermek zorunda değiliz, istediğimiz yere gireriz' diyerek eve zorla girip aradılar. Sizi emniyete götürür işkence yaparız dediler. Daha sonra yanlarında getirdikleri sopayla bana vurdular. 6 kişi olduklarını 1,5 milyar vermem halinde bir yere götürmeyeceklerini söylediler. Ben de 150 milyon lira param var dedim. Parayı alıp sokağın köşesinde bekleyen Renault Toros marka otomobillerine binerek kaçtılar. Taksi ile bir süre takip edip plakayı aldım. Daha sonra Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum.’’

Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, plakası alınan otomobilin ekip otosu olduğunu tespit ettiler. Olay gecesi eve gittikleri bildirilen polis memurları Turgut Uzun, Cem Özkan ile yanlarında bulunan konfeksiyoncu Turan Temur gözaltına alındı. Sanıklar, sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!