Polise sanal takip yetkisi

Güncelleme Tarihi:

Polise sanal takip yetkisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2017 20:22

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile polise istihbari dinleme ve izleme yetkisinden sonra “sanal ortam” takip yetkisi de verildi.

Haberin Devamı

Polise istihbari dinleme ve izleme yetkisi veren kanun maddesine ‘sanal ortam’ da eklendi. Polis, internet ortamdaki her türlü veri trafiğini denetleyebilecek. İlgili düzenlemede, “Polis, sanal ortamda işlenen suçlarda, yetkili Cumhuriyet başsavcılığının tespiti amacıyla, internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşmaya, sanal ortamda araştırma yapmaya yetkilidir. Erişim sağlayıcıları, yer sağlayıcıları ve içerik sağlayıcıları talep edilen bu bilgileri kolluğun bu suçlarla mücadele için oluşturduğu birimine bildirir” ifadeleri yer aldı.

FETÖ’CÜLERİN RÜTBELERİ ALINDI

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden emekliye sevk edilen, kendi isteğiyle emekli olan veya meslekten çıkarılan 46’sı 1. sınıf, 6’sı 2. sınıf, 4’ü 3. sınıf, 2’si 4. sınıf emniyet müdürü, biri başkomiser ve biri polis memuru olmak üzere 60 eski emniyet teşkilatı mensubunun rütbeleri alındı. Rütbeleri sökülen emniyet müdürleri arasında FETÖ’nün yargıdaki yapılanmasının kilit isimlerinden biri olan eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tokgöz, eski Konya Emniyet Müdürü Mehmet Salih Tuzcu, eski Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Hamza Altıntaş gibi isimler de bulunuyor.

Haberin Devamı

DARBECİLERİN SİLAHLARI ASKERE

Terör ya da örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen ya da kaçakçılık suçları kapsamında el konulan, milli savunma ya da iç güvenlik hizmetleriyle doğrudan ilgili silah, mühimmat, araç ve gereç ile sarf malzemesinin delil olarak saklanmasına gerek bulunmaması halinde bunlar TSK, Emniyet, Jandarma ya da Sahil Güvenlik Komutanlığı’na tahsis edilebilecek. Bu değişiklikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından herhangi bir suçtan kullanılmayan ancak el konulan çok sayıda silah ve mühimmatın tekrar kullanılmasının önü açıldı.

KAYIP ÇOCUKLARIN ARANMASI

Kaybolan çocukların bulunması için polis, sulh ceza hâkiminin veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde mülki idare amirinin yazılı veya sonradan yazılı hale getirilmek üzere sözlü emri ile kayıp çocuğa ait veya başkasına ait olmakla birlikte kayıp çocuk tarafından kullanılan her türlü banka hesap hareketlerini talep edebilecek, telekomünikasyon yoluyla iletişimini denetleyebilecek ve sinyal bilgilerini değerlendirebilecek.

Haberin Devamı

Araç tescil işlemleri notere devrediliyor.

Yabancı plakalı araçlara uygulanacak trafik idari para cezaları, tebligat şartı aranmaksızın sürücüsü bilgilendirilmek suretiyle tahsil edilecek.

KÖY KORUCULARI YENİDEN GÖREV

Valilerin teklifi İçişleri Bakanlığı’nın da uygun görmesi halinde daha önce ilişiği kesilen güvenlik (köy) korucuları, operasyonlarda ihtiyaç duyulması halinde yeniden görev alacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!