Polise rüşvet teklif eden avukat tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Polise rüşvet teklif eden avukat tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2007 14:45

ŞİŞLİ'de naylon fatura basan bir işyeri için polise karakolda 15 bin YTL rüşvet vermek istediği ileri sürülen İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat Deligönül Kor Ateş, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Şişli Asayiş Büro ekipleri, Perpa Ticaret Merkezi’nde bulunan bir işyerinde sahte fatura basıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Kısa süreli teknik ve fiziki takibin ardından işyerine önceki gün baskın düzenlendi. Biri kadın 7 kişiyi gözaltına alan polis, şüphelileri karakola getirirken, işyerinde bulunan sahte kaşeler ile yüklü miktarda naylon faturaya da el koydu.

POLİSE ZARF İÇİNDE 15 BİN YTL RÜŞVET TEKLİFİ

Savcılık talimatıyla gözaltında tutulan şüpheliler, kendilerini savunması için İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat Deligönül Kor Ateş’i tuttu. İddiaya göre Ateş, Asayiş büroda görevli polis memurlarına delilleri karartma karşılığı 15 bin YTL rüşvet teklif etti. Avukat Ateş’in bu para karşılığı polisin savcı talimatıyla el koyduğu belgeler arasında bulunan ve içi yüklü miktarda sahte fatura dolu iki zarfı istediği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

SAVCI TALİMATIYLA KARARKOLDA GÖZALTINA ALINDI

İçinde 15 bin YTL bulunan zarfı polise vermek isteyen Ateş, aynı polisler tarafından uyarıldı, ancak avukatın ısrarı üzerine para dolu zarfa da el koydu. Olayın savcıya bildirilmesi üzerine avukat Ateş, talimatla gözaltına alınarak nezarete konuldu. Zarfta bulunan 15 bin YTL’nin tüm 50 ve 100’lük banknotların seri numaraları polis tarafından kaydedildi. İfadesi alınan Ateş, çıkarıldığı mahkeme tarafından ‘devlet memuruna rüşvet vermek’ten tutuklandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!