Polise imaj kursu

Güncelleme Tarihi:

Polise imaj kursu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü, çağdaş ve aydın polis imajı için atağa kalktı. Bu çerçevede 193 ayrı kurs düzenlendi. Halkla diyalog kurma, stresle başa çıkma gibi konuların yanı sıra, bilgisayar ve bankacılıktaki gelişmelere varıncaya kadar pek çok konuda polisler eğitiliyor.

EMNİYET Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığı, imaj değiştirmek için atağa kalktı ve tam 193 ayrı kurs düzenlendi. Bu kurslarda, ‘Gücünü otoriteden değil, saygınlığından alan polis’ yetiştirilmesi hedefleniyor.

Çağdaş ve aydın Türk polisi imajı yaratmak, halkla ilişkileri geliştirmek için düzenlenen kurslara tüm polisler katılacak. Başta Ankara Emniyet Müdürlüğü olmak üzere tüm illerde, çocuk ve gençlikle iletişim kurulacak. Bunun için, periyodik olarak okullar ziyaret edilerek ortaöğretim öğrencilerine trafik dersi verilecek. İlköğretim ve lise öğrencilerine yönelik olarak sinema, tiyatro, müzik spor faaliyetleri düzenlenecek. Özellikle futbol takımları kurularak gençlerle maç yapılacak.

Eğitim çalışmalarının ilk uygulaması geçtiğimiz günlerde Ankara'da başladı. Ankara'daki karakollarda görevli polislere, ‘Halkla ilişkiler’ kursu verildi. Karakola gelen sanık, tanık ve müşteki ile nasıl iletişim kuracakları, polisin saygınlığını nasıl arttıracakları öğretim üyeleri tarafından anlatıldı. Ayrıca işadamı İshak Alaton, Ankara'da görevli polis müdürlerine kalite yönetimi, yönetici memur ilişkisi, çalışanların motive edilmesi konularında ders verdi.

NELER ÖĞRETİLİYOR

Halkla diyalog kurma.

İnsan hakları, polisin elindeki gücü ile vatandaşın arzu ve istekleri arasındaki dengenin sağlanması.

Stresle başa çıkma, problem çözme.

Hukuk devleti ve organize suçlar.

Bilgisayar ve internet kursu.

Güzel konuşma ve diksiyon kursu.

Adli soruşturma ve suçlu psikolojisi.

Olay yeri inceleme kursu.

Toplumsal olaylara müdahale.

Polis medya ilişkileri.

Banka dolandırıcılığı ve bankacılık sektöründeki gelişmeler.

Yüzme ve can kurtarma kursu.

Patlayıcı maddeler canlı bombalar kursu.

Balıkadam kursu.

Türkiye'deki terör etkinliklerinin genel değerlendirmesi.

İntihar saldırıları, bubi tuzakları semineri.

Psikolojik harekat kursu.

Uzman sorgucu tekamül kursu.

Hizbullah terör örgütü tekamül kursu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!