Polise giden yok

Güncelleme Tarihi:

Polise giden yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2006 13:33

Erzurum polisi, halktan yardım alamamaktan şikayetçi. Polis, bu durumu ispat etmek için, güpe gündüz hırsızlık yaptı. Ancak kimse bir evden ya da otoparktan çalınanlarla ilgili olarak 155'e telefon etmedi.

Erzurum'da son günlerde artan hırsızlık olayları nedeniyle eleştirilen Emniyet Müdürlüğü, halkın polisiye olaylara karşı ilgisizliğini ortaya koymak için ilginç bir uygulama yaptı. Hırsız gibi davranan polisler, girdikleri bir apartman dairesini güpegündüz soydu, otoparktan da otomobil çaldı. Soygun sonrasında ‘155 Polis İmdat’ hattına ihbarda bulunulmaması dikkat çekti. Emniyet Müdürü Tahsin Demir, “Hırsızlarla mücadele edebilmemiz için vatandaşların daha duyarlı olup, bizlere yardımcı olması gerekir” dedi.

'HIRSIZ POLİSİ' KİMSE İHBAR ETMEDİ

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Masası ekipleri, Gürcükapı Semti'ndeki bir apartmanda kimsenin bulunmadığı bir daire tespit etti. Sivil kıyafet giyen polis memurlarından biri apartmana girerek belirledikleri evin yanındaki daireye, “Hasan Ekinci adında bir arkadaşımı arıyorum acaba burada mı oturuyor?” diye sordu.

“Hayır” cevabını alan polis memuru, bir süre sonra evsahibinin bilgisi dahilinde girdiği evden bir DVD player ile uydu alıcısını alarak apartmandan çıktı. Apartmanın altındaki işyerleri ve vatandaşların gözü önünde elindeki aletlerle koşarak kaçmaya başlayan ‘hırsız’ polis, kendisini 100 metre ileride bekleyen otomobile binerek olay yerinden uzaklaştı. Kimsenin dikkatini çekmeyen hırsızlık olayından 10 dakika sonra ekipler, Emniyet Müdürlüğü merkezine, hırsızlık ihbarı olup olmadığını sordu. Merkezin ‘İhbar yok’ anonsu sonrasında kentin en işlek alışveriş merkezinin önündeki otoparka geçen hırsızlık masası polisleri, yine onlarca kişinin ve çıkış kapısında bulanan taksicilerin gözü önünde dakikalarca tek tek otomobilleri kontrol etti.

MÜDÜR: VATANDAŞ BİZE YARDIMCI OLMUYOR

Kontak anahtarını üzerinde unutan bir otomobili belirleyen hırsız polisler, dikkat çekici tavırlarıyla bindikleri otomobille otoparktan hızla uzaklaştı. Kimsenin bir şey görmemesi ve ihbarda bulunmaması dikkat çekerken, Emniyet Müdürü Tahsin Demir, vatandaşların kendilerine yardımcı olmadığını belirtti. Hırsızlarla mücadele için vatandaş desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydeden Müdür Demir, “Görüldüğü gibi, gündüz saatlerinde bile hırsızlık çok rahatlıkla yapılabiliyor. Çünkü halkımız olaylara karşı çok duyarsız. Böyle olunca da hırsızlık olaylarının önüne geçmek ve suçluları ele geçirmek zor oluyor. Biz halkımızdan yaşanan olaylar için yardımcı olmalarını istiyoruz. İşlenen bir suçu ihbar eden kişinin kimliği kesinlikle hiçbir ortamda açıklanmıyor. Kaldı ki, hiçbir ihbarcının ne adını, ne de adresini almıyoruz. Vatandaşımız bize yardımcı olursa, hiçbir sorun kalmaz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!