Polis taşlamada organize olanlar ortalıkta yok

Güncelleme Tarihi:

Polis taşlamada organize olanlar ortalıkta yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 00:00

Başbakan Erdoğan, dün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda deprem yardımlarının gecikmesi ve organizasyon bozukluğu eleştirilerini yanıtlarken, ayrımcılık iddialarına da “Artık bıktırdınız yeter” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

“Polis taşlamak, asker taşlamak, molotof atmak, sağı solu yakıp yıkmak için anında organize olanlar, bakıyorsunuz, afet anında ortalıkta yoklar” diyen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

İlk 24 saatte başarısızız
- “Depremin ardından Kızılay tarafından bölgeye 17 bin 836 çadır gönderildi. Aslında bu çadırlar fazlasıyla yetecek miktarda. Ama ne yazık ki olay kontrol dışına çıkınca bu çadırlar yetmez bir durum arz ediyor. Ondan sonra bakıyorsunuz televizyonlar ‘çadır yok şu yok bu yok’ diyor. İlk anda gerçekten, ilk 24 saatte bu konuda bir başarısızlık oldu, kabul ediyoruz. Burada bir eksiğimiz oldu. Ama bu tür olaylarda bu kadar eksik de bu kadar hata payı da olacaktır. Bu dünyanın her yerinde otomata bağlanmış bir olay değil. Herkes görevini biliyor.
Irkçılığı lanetliyorum
- Sosyal paylaşım sitelerinde, bazı televizyon ekranlarında, bazı gazete köşelerinde dile getirilen, ayrımcılığa ilişkin her ifade, her tavır, her ima insanlık dışıdır, vicdansızlıktır. Yaşanan felaketleri, acıları, ölümleri, yıkımları tüyler ürpertici bir ırkçılık, ayrımcılık vesilesi olarak kullanmayı şiddetle reddettiğimi ve kınadığımı burada altını çizerek ifade etmek istiyorum. Ben bunları lanetli olarak görüyorum.
Artık bıktırdınız yeter
- Bu Kürt müdür, Türk müdür, Zaza mıdır denmedi; ‘Benim insanımdır, benim vatandaşımdır, benim halkımdır’ denildi ve bu işlere böyle ulaşıldı. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Biz bu millete hizmetkar olduk, başka bir derdimiz yok. Ama bunu lütfen farklı yerle çeken zihniyetlere sesleniyorum; artık bıktırdınız, yeter, bundan vazgeçin. Buna çanak tutan medyaya da sesleniyorum; lütfen artık bizler de bunlara çanak tutmaktan vazgeçin.
Van depremi turnusol kağıdı
- Açık söylüyorum, Van depremi, bir turnusol kağıdıdır. Bölgeye yatırım gelmemesi, huzur, kardeşlik gelmemesi için yıllardır mücadele edenler, deprem esnasında da devlet yardımı ulaşmasın diye elinden gelen provokasyonu yapıyor. Güya çıkacak, ‘Bakın, devlet gelmedi, hükümet gelmedi’ diyerek bölge insanını tahrik edecek. Ölümler umurunda değil, enkaz altında kalanlar umurunda değil, yıkılan evler, sönen ocaklar umurunda değil. O, harap olmuş ocaklar üzerinden rant devşirmeye çalışıyorlar.
Bölge belediyesi ulaşamıyor
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Van’a ulaşıyor, Konya, Kayseri, Ankara, Erzurum Van’a ulaşıyor ama o bölgedeki malum belediyeler hemen yanı başlarına ulaşmaktan aciz kalıyorlar. Polis taşlamak, asker taşlamak, molotof atmak, sağı solu yakıp yıkmak için anında organize olanlar, bakıyorsunuz, afet anında ortalıkta yoklar. Benim milletim şunu da görsün; askeri, polisi, jandarması, bütün güvenlik birimleri orada mağdur vatandaşımın yardımına koşarken, terör örgütü saldırılarına devam ederek, hem de Van’ın ilçelerinde mayın tuzakları kurarak, ne kadar kanlı bir şebeke olduğunu bir kez daha gösteriyor. İşte bu alçaklığa verilecek en net cevap, dayanışmadır, kucaklaşmadır. Terör örgütü ve onun uzantılarının, ayrıştırmak için her türlü tahriki denediği bu millet, Van depremi vesilesiyle nasıl bir ve bütün olduğunu, nasıl kardeş olduğunu tüm dünyaya gösterecektir.”

Haberin Devamı

Böyle bir günde mayınla asker vurma anlayışındalar

Haberin Devamı

Bakınız kardeşlik kara günde belli olur. Bir taraftan barışa ihtiyacımızın olduğu böyle bir günde ‘bunu fırsata dönüştürelim’ diyeceksin; öte taraftan kalkıp meydanda naralar atacaksın. Bu nasıl bir barış, kardeşlik arayışıdır? Burada bile fırsatçılığı kendisine hedef ihdas edilen bir anlayış var. Bakınız böyle bir günde, böyle bir sıkıntılı anda, askerimizi mayın tuzağında vurmak isteyen anlayış ve o anlayışın uzantılarının bu ülkede kardeşlik duygusu olabilir mi?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!