Polis sele yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Polis sele yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Beklenen yağmur geldi. Uyarılara rağmen önlem alınamadığı için özellikle Kağıthane, Sarıyer ve İstinye'de birçok ev ve işyerini su bastı. Sarıyer'de otosu mahsur kalan polis memurları da kendi çabalarıyla sulardan çıkmaya çalıştı. Hava sıcaklığı bugün ve yarın da düşmeyi sürderecek.

Baskın göre göre geldi

Meteoroloji yetkililerinin yağış geldiğini bildirmesine rağmen önlem alınmadı. Sağanak yağmur, birçok alçak semtte su baskınına neden oldu.

TRAKYA'dan başlayan hava sıcaklığındaki düşüşe bağlı olarak başlayan sağanak yağış İstanbul'un çeşitli semtlerinde birçok ev ve işyerinin sular altında kalmasına neden oldu. Uzun süredir devam eden sıcakların ardından gelen yağış İstanbul'da vatandaşları ölümle burun buruna getirdi. Akşam 19.00'dan itibaren aralıklarla süren yağış sonucu Kağıthane, Sarıyer ve İstinye'de birçok ev ve işyerini su bastı. Sular altında kalan evlerde ölümle karşı karşıya kalan vatandaşlar itfaiye ve polisin yardımıyla kurtarıldı. Özellikle Kağıthane'de etkili olan yağmur elektrik direklerinin devrilmesine neden oldu. Ayazağa Polis Karakolu da sular altında kalırken Sarıyer Belediye'si önünde biriken yağmur suyunda bir kadın mahsur kaldı. Adı henüz belirlenemeyen kadın itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Su baskınları sırasında ölen ya da yaralanan olmadı. Yağmur suyunun yollara taşması nedeniyle birçok kişi taşıtları içinde zor anlar yaşadı.

Sıcaklık azalacak

Hava sıcaklığının bugün ve yarın yurdun kuzey ve batı bölgelerinde 10-15 derece azalacağı ve sıcaklığın önümüzdeki hafta içinde mevsim normallerinin altında seyredeceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!