Özel harekat sözlü mülakatlar ne zaman? PÖH sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Özel harekat sözlü mülakatlar ne zaman PÖH sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 15:18

Özel harekat sözlü mülakat tarihi konusunda araştırma yapılmaya başlandı. 19 Aralık 2016 tarihinde başlayan fiziki yeterlilik mülakatları, 16 Ocak 2017 tarihinde son buldu. Fiziki mülakatlardan geçen adaylar, özel harekat sözlü mülakatlar ne zaman yapılacak sorularına yanıt aradı. 26 gün süren fiziki yeterlilik mülakat maratonunun ardından sözlü mülakata girecek olan adaylar, PÖH sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. İşte, fiziki aşaması tamamlanan mülakatın ardından merak edilen özel harekat sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı

Haberin Devamı

Polis özel harekat sözlü mülakatlarının ne zaman yapılacağı adaylar tarafından merak ediliyor. Polis özel harekat sonuçlarının ardından PÖH sözlü mülakatlarının ne zaman yapılacağını merak eden adaylar, tarih bilgisini araştırıyor. Peki, net bir tarih verildi mi? Polis özel harekat sözlü mülakatları ne zaman? İşte, son durum!

Polis özel harekat sözlü mülakatı, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmak isteyen on binlerce aday tarafından takip ediliyor. Fiziki yeterlilik mülakatları 16 Ocak Pazartesi günü tamamlanacak olan özel harekat seçmelerinde, sözlü mülakat ileri bir tarihte yapılacak. Peki, özel harekat sözlü mülakatları ne zaman yapılacak? İşte PÖH sınav sonuçları ve merak edilen konularda tüm detaylar?

ÖZEL HAREKAT GÖREVE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamalarına göre, 10 Bin polis özel harekat eğitim süreleri bir hayli kısalacak. Normalde 6-7 ay süren eğitimler bu sene için geçerli olmayacak.

Soylu'nun açıklamalarına göre, 10 bin polis özel harekat için seçilen kişiler 20 Mart itibari ile sahada olacak. Çalışamaların bu yönde devam ettiği gelen bilgiler arasında. 20 Mart'ta sahada olması beklenen 10 bin polis özel harekat'ın, şu an fiziki yeterlilik parkuru aşamasında olanlar arasından seçilecekler olduğu gelen bilgiler arasında. Yani eğer başvuruda bulunmuş, parkuru geçmiş ve sözlü mülakatı da geçip alınırsanız, 20 Mart itibari ile göreve başlayacak olmanız olası.

SÖZLÜ MÜLAKATLAR NE ZAMAN OLACAK?

10 bin polis özel harekat alımı başvuruları 2016 yılının son aylarında başladı. Polis özel harekat alımı başvuruları kabul edilen adaylar arasında fiziki yeterlilik mülakatları yapılmaya başlanmıştı. 300.000 gibi rekor sayıda başvuru yapılan polis özel harekat alımları için işlemler devam ediyor. Fiziksel yeterlilik mülakatına çağırılan adaylar sağlık testine tabi tutuluyor. Adaylar testten geçtikten sonra parkur etabına geçiyorlar 50 saniye içerisinde parkuru tamamlayan adaylar sözlü mülakata geçiyorlar. Sözlü mülakatta başarılı olan özel harekat adayları için eğitim dönemi başlamış oluyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, normalde 6 ay süren eğitimin hafta sonları da dahil edilerek kısa sürede verilmesini planlıyor.

Haberin Devamı

Mart ayı itibariyle sahaya inecek olan özel harekatçılar, eğitimlerini iki ya da üç ay içerisinde tamamlayacak. Bu nedenle fiziki mülakat sonuçlarının, zaman kaybetmeden 17'si itibariyle adaylarla paylaşılabileceği öngörülüyor.

Fiziki Yeterlilik Sınavında başarılı olan adaylar, Mülakat Sınavına ileriki bir tarihte çağırılacaklar. Adaylar, Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden hangi tarihte ve hangi başvuru ve sınav merkezinde Mülakat Sınavına gireceklerini T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile sorgu yapmak suretiyle öğrenecek.

EĞİTİMLERİ GEÇEMEYENLERLE İLİŞİK KESİLECEK

Eğitimler hakkında kendilerine çok soru geldiğini ifade eden Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Gürel, “Eğitim için gelecek olan arkadaşların bunları düşünmelerine gerek yok. Biz gereken bütün eğitimleri, eğitim bittikten sonra operasyonel olarak sahaya yansıtacak şekilde, 1. bölge iller dediğimiz Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki en sıcak bölgelerde rahatlıkla çalışabilecek şekilde eğitimlerimizi arkadaşlarımıza vereceğiz. Tabi bu eğitimleri alan arkadaşlar bizimle birlikte çalışmaya başlayacaklar, diğer arkadaşlar da eğer eğitimlerde yetersiz görülürlerse bir şekilde ilişikleri kesilip normal hayatlarına devam edecekler” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"ÇOK TALEP GELMESİ NEDENİYLE ŞARTLARI YUMUŞATTIK"

Başvuru duyurusunun yapılmasının ardından birçok kişinin şartların yumuşatılması talebi nedeniyle koşulları değiştirdiklerini söyleyen Gürel, “Dilekçeler, mektuplar, talepler; bayanlardan, erkeklerden, yaşı ilerlemiş olan vatandaşlarımızdan çok büyük bir talep geldi. Zaten müracaatlar da bize bunu gösteriyor. 280 bin gibi bir rakam, çok büyük bir rakam. İnşallah bunların içerisinden 10 bin bizimle beraber çalışabilecek düzeyde arkadaşlarımızla eğitimlerimize başlayacağız” şeklinde konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!