Polis müdürü basın toplantısıyla 'hak istedi'

Güncelleme Tarihi:

Polis müdürü basın toplantısıyla hak istedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2006 12:58

Zonguldak İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Kuş, 14 yıldır özlük haklarının yendiğini ileri sürerek, hakkının verilmesini istedi.

Haberin Devamı

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Kuş, 14 yıldır hakkının yendiğini, bugüne kadar hak arama mücadelesi için Başbakanlık Teftiş Kurulu’na 50 bin sayfalık dosya gönderdiğini belirterek, “Benim bu hak arama mücedelem Guiness Rekorlar Kitabı’na girer. Ancak Başbakanlık Teftiş Kurulu, hiçbir işlem yapmadı. Ben hakkımı istiyorum. Bugünkü Emniyet Genel Müdürü’nün adaletine inanmıyorum. 30- 40 defa tayin gördüm. Türkiye’de bugünkü genel müdürün zamanında yapılan bütün tahkikatlar gözden geçirilmelidir” dedi.

Zonguldak şehir merkezindeki İsmet İnönü Anıtı önünde basın toplantısı düzenleyen Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Kuş, 14 yılda 30- 40 kez tayininin çıkarıldığını belirterek, “1992 yılında o zamanki iktidarın yakın adamı olan Necdet Menzir ve Hayri Kozakçıoğlu, ben İstanbul Bakım Onarım Şube Müdürlüğü’nde Şube Müdürü iken, Hüseyin Kocadağ’ın Almanya’dan aldığı motosikletlerin yedek parçaları eksik olduğu için teslimini kabul etmedim. Bu nedenle benim tayinimi çıkarttılar” diye konuştu.

Haberin Devamı


‘RÜTBELERİMİ ÇALDILAR’

Geçmiş iktidarlar döneminde 3 kez hakkı olan rütbeyi alamadığını söyleyen Kuş, “Benim hakkımı göndersinler. 14 sene rütbelerimi çaldılar. 6 defa mahkeme kazanarak, yüce adalet sayesinde hakkımı aldım. Bugünkü Emniyet Genel Müdürü hakkımı vermemiştir. Bugünkü genel müdürün adaletine inanmıyorum. Benim dosyamda en ufak bir siyah noktam yoktur. 30- 40 defa tayin gördüm. Türkiye’de bugünkü genel müdürün zamanında yapılan bütün tahkikatlar gözden geçirilmelidir” diye konuştu.

‘BAŞBAKANIM BENİ TANIYACAK’

Görevi süresince Türkiye’de kanunu egemen kılmak için mücadele ettiğini söyleyen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Kuş şunları söyledi:

“Benim hayatım mücadeleyle geçti. Necdet Menzir, Hayri Kozakçıoğlu, Mehmet Ağar, Ünal Erkan’la mücadele ettim. Bana yasa dışı işler yaptılar. Yasa dışı tayinlerle İstanbul’dan uzaklaştırdılar. Herşeyden Başbakanımızın haberi olacak. Başbakanım beni tanıyacak. Ondan sonra bana ne yapacaklarsa yapsınlar. Ben bu aşkla yaşadım. Beni hep pasif görevlere atadılar. Mehmet Ağar ve Ünal Erkan’ın zulmüne uğradım. Bana yasa dışı tayinler yaptılar. Kendi kadrolarına uymadığım için İstanbul’dan uzaklaştırdılar. Devlet o kadroların hepsini araştırmalı. Ertuğrul Çakır’ın parafını, imzasını attığı adam bugün Personel Daire Başkanı. 1’inci MİT raporunda ismi geçen Genel Müdür Muavini, bugün Personelden Sorumlu Genel Müdür Muavini. 5 senedir o koltukta oturuyor. Belki hükümetimiz görevden alacak ama başka güçler aldırtmıyordur. Kadir Kuş’un terfisi geldiğinde ‘olmaz’ diyorlar. Milli istihbarat alanında, hiçbir poliste olmayan sadakatla devletime hizmet ettim. MİT Müsteşarımız gizlice Başbakanımıza söylesin. Benim devletimize yaptığım hizmete, başka ülkeler milyonlarca dolar harcıyorlar, 10 binlerce adam çalıştırıyorlar. Ben tek başıma yaptım. Bileğimin hakkıyla, vatan sevgimle kazandım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!