Polis kendisine taş atan çocuklara top dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Polis kendisine taş atan çocuklara top dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2010 11:09

Muş'un Bulanık ilçesindeki olaylı gösterilere katılan ve polise taş atan çocuklara, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından futbol topu dağıtıldı.

Haberin Devamı

Bulanık ilçe Emniyet Müdürü Oğuz Tüzün, polislerle birlikte, Şehitlik Mahallesi başta olmak üzere bazı mahallelerdeki çocuklara futbol topu ve oyuncak bebek dağıttı. Çocuklara top dağıtan polisler, daha sonra Şehitlik Mahallesi'ndeki boş arazide çocuklarla futbol oynadı.

Bulanık İlçe Emniyet Müdürü Tüzün, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yaşanan olaylardan sonra bu tür faaliyetlere ara vermeden devam ettiklerini söyledi.
Amaçlarının çocukların başka alanlara yönlendirilmesini önlemek olduğunu vurgulayan Tüzün, Emniyet teşkilatı olarak Bulanık'ta yaşanan olaylardan önce de vatandaşlara yönelik toplum destekli polislik faaliyetleri yürüttüklerini hatırlatarak, yaşanan olaylardan sonra çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Mahallelerdeki erkek çocuklara futbol topu, kız çocuklarına ise oyuncak bebek dağıttıklarını kaydeden Tüzün, şöyle devam etti:

“Okullara gidip öğrencilere kırtasiye malzemesi de dağıtıyoruz. Çocukların başka alanlara yönledirilmesini önlemek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Başkaları tarafından çocukların akıllarının çeldirilmesini önlemeye çalışıyoruz. Çocuk bu, oyun oynayacak, okuluna gidecek, büyüyecek ve vatanımıza, milletimize faydalı bireyler olacak. Emniyet Müdürlüğümüzün programı dahilinde bu tür çalışmalarımız aralıksız devam edecek.”

Tüzün, çocukların olaylara karışmasını tasvip etmediklerini vurguladı.

Şehitlik Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yeşilova da, çocukların her zaman kolayca kandırılabildiğini belirterek, “Büyükler yapmadıktan sonra çocuklar da yapmaz. Yabancı veya kötü niyetli biri çocukların içine girdiği zaman çocuğu kolayca kandırabilir. Çocuklarımızın olaylara karışmasını tasvip etmiyoruz. Biz her zaman devletin yanındayız” dedi.

Polislerin dağıttığı topları alan çocuklar da, bir daha polise taş atmayacaklarına dair söz verdiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!