Polis Kemal’i puan sistemi mi öldürdü?

Güncelleme Tarihi:

Polis Kemal’i puan sistemi mi öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2013 01:47

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olan Kemal Aytaç Topçu (28) 4.5 yıllık polis memuruydu.

Haberin Devamı

Kısa süre önce kız arkadaşıyla söz kesmiş, bu yıl evlenmeyi planlıyordu. Ancak 1 Ekim’de, uzman çavuş olan ev arkadaşı, Topçu’yu başından tek kurşunla vurulmuş halde buldu. Topçu, sözlüsüne, “Kendine iyi bak” yazılı bir not bırakıp intihar etmişti. Topçu’nun cenazesi 4 Ekim’de Ankara’da toprağa verildi. Ağabeyi Mustafa Topçu cenaze sonrası, “Kemal hayat doluydu. Bizlere ve arkadaşlarına sadece ‘Ben Olay Yeri İnceleme polisiydim. Beni buradan aldılar’ diye dert yanıyordu. Gazi Mahallesi’ndeki karakolda 12-12 çalışıyordu” dedi.

‘PUANDAN GAZİ’YE GİTTİ’

Topçu’yu iyi tanıyan meslektaşları, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün uyguladığı puan sistemini nedeniyle polis memurunun Gazi Karakolu’na gönderildiğini yazdı. Polislere göre tek suçlu puan sistemiydi.

Polis Erol’un intiharı

Haberin Devamı

ÇEŞME’de görev yapan 12 yıllık polis Erol Benzer, 6 Temmuz sabahı Facebook’ta çoğunlukla polislerin üye olduğu bir sayfaya “Umarım işe yarar, sesimiz duyulur, siz geride kalan meslektaşlarım hak ettiği özlük haklarına ve insan hakları ile insani koşullarda yaşayıp çalışma şartlarına kavuşursunuz!” diyerek intihar etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!