Polis katillerinin üzerinden cephanelik çıktı

Güncelleme Tarihi:

Polis katillerinin üzerinden cephanelik çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2010 12:59

MARDİN’in Kızıltepe İlçesi’nde 1 polisi şehit eden, 1 polis ile 2 vatandaşı da yaraladıktan sonra ölü olarak ele geçirilen 2 teröristin kimlikleri henüz belirlenemedi.

Haberin Devamı

Mardin Emniyet Müdürü Serdar Meriç, saldırganlarla birlikte ele geçen mühimatı basına tanıttı. Meriç, öldürülen kişiler için ‘saldırgan’ ifadesini kullanarak, örgütün daha önce hiç kullanmadığı silahların ele geçirildiğini söyledi.

Kızıltepe’de 22 Nisan gecesi Kazım Karabekir Caddesi üzerinde devriye görevi yapan polis aracına uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda polis memuru Ömer Akçan şehit olurken, polis memuru Sadettin Özdemir ile iki vatandaş yaralandı. Aynı gece polisin düzenlediği operasyonda saldırıyı gerçekleştirdikleri belirtilen 2 terörist güvenlik güçleriyle girdikleri silahlı çatışmada ölü olarak ele geçirildi.

Mardin Emniyet Müdürü Serdar Meriç, bugün Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlediği basın toplantısında, saldırı sırasında kullanılan silahlar ve ele geçirilen mühimatla ilgili gazetecilere bilgi verdi.

UZİ DÜRBÜNLÜ SUİKAST TÜFEĞİ

Saldırı sonucu kaçan ve devam eden operasyon sonucu çıkan çatışmada öldürülen kişilerin kimliklerinin henüz belirlenmediğini kaydeden Emniyet Müdürü Meriç şunları söyledi:
“Saldırıda terör örgütünün daha önce hiç bir yerde kullanmadığı Uzi marka pointer dürbünlü otomatik suikast tüfeği ele geçti. Bir adet Kalaşnikof marka tüfek ile tüfeğe takılı 2 şarjör, 2 Beretta marka tabanca ve tabancaya takılı bir şarjör, Kalaşnikof marka tüfeğe ait üç şarjör, Uzi marka tabancaya ait dört şarjör, dört el bombası ele geçirilmiştir. Ayrıca olayın gerçekleştiği cadde üzerinde durumundan şüphe edilen park halindeki plakasız bir motosiklet üzerinde bir telsiz, 9 mm çapında 40 fişek, iki tabanca kılıfı ve bir miktar yaşam malzemesi de ele geçirildi.”

BARAKADA KISTIRILDILAR

Çatışma sonrası ilçe merkezinde gasp ettikleri bir araçla saldırganların olay yerinden kaçtıklarını anlatan Meriç, ısrarlı arama ve takip çalışmalarının ardından, şahısların gizlendikleri barakanın tespit edildiğini kaydetti. Meriç, “Arkadaşlarımızın defalarca ‘teslim ol’ çağrılarına saldırganlar uzun namlulu silahla ateş açarak ve el bombası atarak cevap vermiştir. Çıkan çatışmada söz konusunu iki saldırgan, silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi” dedi.
Emniyet Müdürü Serdar Meriç, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü de söyledi.


SALDIRGANLAR PKK’LI ÇIKTI

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde 1 polis memurunun şehit olduğu, 1 polis memuru ile 2 vatandaşın yaralandığı silahlı saldırıya düzenleyen ve polisle girdikleri çatışmada öldürülen 2 teröristin PKK’lı oldukları belirlendi. Terör örgütü PKK, kendisine yakın irternet siteleri aracılığıyla yaptığı açıklamada, öldürülen PKK’lıların Mardin’in Derik İlçesi nüfusuna kayıtlı 25 yaşındaki ‘Zana’ kod adlı Mesut Sakin ile Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi nüfusuna kayıtlı 29 yaşındaki ‘Andok’ kod adlı Secit Bayram olduğunu duyurdu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!