Polis katili 15 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Polis katili 15 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2009 11:25

Adana'da terör örgütü PKK'nın kanlı eylemine başlamasının yıldönümü olan 15 Ağustos'ta bıçaklanarak şehit olan polis memuru 24 yaşındaki Ferdi Özkan'ın katil zanlısı 15 yaşındaki S.B. tutuklandı. Hırsızlık suçundan sabıkalı olan S.B.'nin nüfus kaydında 15 yaşında gözükmesine karşılık, daha büyük gösterdiği ve ailesinin nüfusa geç kaydettirmiş olabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, olay sonrası yapılan operasyonlarda polisin yakaladığı 11 kişi, dün adliyeye sevk edildi. Bu kişilerden polisi bıçaklamakla suçlanan S.B. ile birlikte olaya karışan toplam 4 kişi tutuklandı. S.B.'nin hırsızlık suçundan da sabıkalı olduğu belirlendi.

 

Açıklamada, şöyle denildi:

"15 Ağustos 2009 günü saat 20.30 sıralarında, ilimiz Merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi Karasu kavşağında bölücü terör örgütü PKK yandaşlarınca yapılan izinsiz sokak gösterileri esnasında bıçakla yaralanarak Numune Hastanesi'ne kaldırılan ve 23.00 sıralarında şehit olan polis memuru Ferdi Özkan'ın olayı ile ilgili olarak 16-19 Ağustos 2009 tarihleri arasında yapılan operasyonlarda H.B., R.Y., M.K., M.N.A., İ.K., Ç.B., E.K., A.A., H.Ö., U.D. ve S.B. olmak üzere 11 şüpheli şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir. Aralarında şehit edilme olayını bizzat gerçekleştirdiği değerlendirilen S.B.'nin de bulunduğu U.D., İ.K., H.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir

 

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!