Polanski yine bırakılmıyor

Güncelleme Tarihi:

Polanski yine bırakılmıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2009 14:51

Salı günü serbest bırakılabileceği belirtilen ve İsviçre'de tutuklu bulunan yönetmen Roman Polanski'nin cumadan önce salınmayacağı bildirildi.

Haberin Devamı

İsviçre Adalet Bakanlığı, ABD'de 31 yıl önce çocuk yaşta kişiyle ilişkiye girmekten dolayı aranması nedeniyle İsviçre'de yakalanan ve bir süre önce kefaletle serbest bırakılması kararlaştırılan 75 yaşındaki film yönetmeni Roman Polanski'nin 3 milyon dolar kefaleti daha ödenmediğinden, Cuma gününden önce salıverilmeyeceğini bildirdi.

Bakanlık sözcüsü Folco Galli, AFP'ye yaptığı açıklamada, 3 ay önce İsviçre'de hapse atılan Polanski'nin serbest bırakılınca İsviçre'nin orta kesiminde bulunan Gstaad'taki dağ evinde "elektronik izlemeyle" ev hapsinde olacağını hatırlattı.

Daha önce yapılan açıklamalarda, İsviçre'nin Zürih kentinin 25 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Winterthour hapishanesinde yatan Polanski'nin Pazartesinden önce salıverilmeyeceği bildirilmişti.

Haberin Devamı

Polonya ve Fransız yurttaşı Polanski'nin 31 yıl önce ilişkiye girdiği Samantha Geimer, ünlü sinemacı hakkında kovuşturmaya son verilmesini Amerikan adaletinden bir ay önce istemişti. Çocuk yaştaki kişilerle cinsel ilişkiye girenler hakkında çok katı cezalar öngören ABD de Polanski'yi yargılamak için İsviçre'den istiyor, ancak İsviçre Adalet Bakanlığı yönetmeni iade edip etmeme konusunda henüz karara varmadı.

Bir film festivalinde ödül almak üzere 26 Eylül'de İsviçre'ye gelen Polanski aynı gün tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!