Pol Pot oluyor

Güncelleme Tarihi:

Pol Pot oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2010 00:00

Diyarbakır Esnaf Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, referandumda ‘Evet’ oyu kullanacaklarını açıkladıkları için kendilerine sert çıkan BDP Lideri Demirtaş’a, “Pol Pot zihniyetine doğru yol aldığı söylenemez mi” diye çattı.

DİYARBAKIR Esnaf Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, sanayici ve iş çevresinden 14 sivil toplum örgütünün referandumda ‘Evet’ oyu kullanacaklarını açıklamasına tepki gösteren BDP Lideri Selahattin Demirtaş’ı sert dille eleştirdi. Ebedinoğlu, şöyle dedi: “Sayın Demirtaş’ın açıklamasını üzüntüyle karşılıyorum. Siyasi partilerin amacı, hizmet etmek istediği toplumun refah düzeyini yükseltmek ve demokratik hakların kullanılmasına katkı sunmaya yönelik olmalıdır. Soruyorum; bugüne kadar halkımızın refah düzeyinin yükselmesi için ne yapmıştır? Demokrasiden söz eden bir siyasi parti genel başkanın bize karşı takındığı bu tutumuyla, ‘Benim gibi düşünmeyene yaşam hakkı yoktur’ anlayışı içerisinde eksen kayması yaşayarak, ‘Pol Pot’ zihniyetine doğru yol aldığı söylenemez mi?”

Gerilla lideri

Kızıl Kmerler adlı gerilla teşkilatının kurucusu, asıl adı ‘Saloth Sar’ olan Pol Pot, Kamboçya’nın kralı Sihanouk ile işbirliğine girerek askeri idareye karşı hareket başlattı ve 1975’te General Lon Nol yönetimindeki askeri idareyi devirerek başbakan oldu. Şehirdeki herkesi pirinç tarlalarında çalışmaya zorlayan Pol Pot, okulları kapattı. Binlerce insanı işkencehanelere dönüştürülen okullarda, komünist idareye karşı olduklarını itiraf ettirdikten sonra ölüm tarlalarına sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!