Podyumda yerli malı haftası

Güncelleme Tarihi:

Podyumda yerli malı haftası
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2007 00:00

<1>Foto <1>galeri Ankara Giyim Sanayicileri Derneği'nin (AGSD) düzenlediği Başkent Moda Günleri'nin 13'üncüsü, önceki akşam Anatolia Showland'de yapıldı. Ünlü mankenlerin podyuma çıktığı defilede, yerli malı kullanmanın önemine dikkat çekildi. Ses ve ışık gösterilerinin yanı sıra, danslarla süslenen defileye giyim sektörünün önde gelen firmaları katıldı.

Haberin Devamı

Defileden fotoğraflar için tıklayınız...

Aralarında Deniz Pulaş, Şenay Akay, Şebnem Schaefer, Tuğba Özay, Ece Gürsel, Arzu Pavlova gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 20 mankenin podyuma çıktığı defile, fabrika konseptiyle gerçekleşti. Podyumun her iki tarafına da onlarca dikiş makinesi ve tekstil işçisi yerleştirildi. Mankenler kıyafetleri tekstil fabrikasını andıran bir ortamda tanıttı.

Podyumda yerli malı haftası
Bakan'dan destek Defileyi izleyenler arasında Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen eşi Perihan Hanım da vardı. Tüzmen ile Ankara Sanayi Odası Başkanı Sinan Aygün, "Bir Türk malı bin dünya malına bedeldir" afişiyle objektiflere poz verdiler. Defilede ön plana çıkan temalardan birisi de küresel ısınmaydı. Mankenler podyuma, ellerinde "Türkiye Kyoto'yu imzala" yazılı pankartlarla çıktı.

Haberin Devamı

Ünlü mankenlerin podyuma çıktığı Başkent Moda Günleri'nde 2007'in ilkbahar yaz kreasyonları tanıtıldı. Aralarında Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ve eşi Perihan Tüzmen’in de bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğunun izlediği defilede, sekiz aylık hamile Deniz Kutlu da podyuma çıktı.

/images/100/0x0/55ea9ec7f018fbb8f88be9c2
Ankara Giyim Sanayicileri Derneği'nin (AGSD) düzenlediği Başkent Moda Günleri'nin 13'üncüsü Anatolia Showland'de gerçekleşti. Ses ve ışık gösterilerinin yanı sıra, danslarla süslenen defilede, giyim sektörünün önde gelen Ankaralı firmalarının ilkbahar yaz kreasyonları tanıtıldı. Defileyi izleyenler arasında ünlü konuklar da vardı. AGSD Başkanı Canip Karakuş'un evsahipliği yaptığı geceye, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen eşi Perihan Hanım'la birlikte katıldı. Enerji Bakanı Hilmi Güler'in eşi Mehtap Güler ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in eşi Gülten Çiçek'in yanı sıra, ATO Başkanı Sinan Aygün, ASO Başkanı Zafer Çağlayan da defileyi izleyen isimler arasındaydı. Koreografisini Yasin Soy’un yaptığı ve aralarında Deniz Pulaş, Şenay Akay, Şebnem Schaffer, Tuğba Özay, Ece Gürsel, Arzu Pavlova gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 20 mankenin podyuma çıktığı defile, fabrika konseptiyle gerçekleşti. Podyumun her iki tarafına da onlarca dikiş makinesi ve tekstil işçisi yerleştirildi. Mankenler kıyafetleri tekstil fabrikasını andıran bir ortamda tanıttı.

Haberin Devamı

Sekiz aylık hamile Defilenin ilginç anlarından biri de sekiz aylık hamile Deniz Kutlu'nun podyuma çıkmasıydı. 28 yaşındaki Deniz Kutlu, hamile kıyafetlerinin tanıtıldığı bölümde podyuma çıktı ve izleyenlerden büyük alkış aldı.

Podyumda yerli malı haftası
Podyumda yerli malı haftası
 

Şenay, ilmeği boynuna geçirdi Defilenin ilk bölümünde Ankaralı modacı Abdullah Öztoprak'ın kreasyonu sergilendi. Öztoprak'ın idam cezasına gönderme yaptığı bu bölümde mankenler, podyuma idam ipiyle çıktı. Şenay Akay'ın, idam ipini boynuna geçirmesi ilginç bir görüntü oluşturdu.

Çevre vurgusu Defilede ön plana çıkan temalardan biri de küresel ısınmaydı. Mankenler podyuma, ellerinde "Türkiye Kyoto'yu imzala" yazılı pankartlar bulunan çocuklarla birlikte çıktılar.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!