‘PlayStation 3 gecikebilir’

Güncelleme Tarihi:

‘PlayStation 3 gecikebilir’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 00:00

Tüketici elektroniğinin dev ismi Sony tarafından geliştirilen yeni jenerasyon oyun konsolu PlayStation 3’ün gecikebileceği dedikoduları, açıklanan son bir analizle yeni bir boyut kazandı. PS3’ün 6 aydan 12 aya kadar gecikebileceğini belirten analiz, spekülasyonları artırırken Sony’nin hisse fiyatlarının gerilemesine neden oldu.

Haberin Devamı

Merrill Lynch isimli bir araştırma ve analiz şirketinin PlayStation 3 ile ilgili son açıklaması varolan spekülasyonları iyice körüklerken Sony’nin hisse fiyatlarında gerilemeye sebep oldu. Analiz ve sonrasında artan spekülasyonlar Sony’nin Tokyo Elektrikli Makineler Borsası’ndaki hisselerinin yüzde 4.4 oranında düşmesiyle sonuçlandı. Sony ise tüm bu gelişmelere rağmen PlayStation 3’ü bahar mevsiminde çıkaracağını vurgulamaya devam ediyor.

 

Pek çok otorite, son teknolojileri bünyesinde barındıracak olan PlayStation 3’ün 2007’den önce piyasaya çıkamayacağını düşünüyor. İyimser olanlar ise 2006 kışını oyun konsolu için en makul zaman olarak görüyor. Sony’nin açıklamalarının aksine, geniş bir kesim tarafından PS3 için bahar çıkışının gerçekçi bulunmamasının en büyük sebebi, konsolun kullandığı bazı teknolojik parçalar için henüz son belirtimlerin (specification) yayımlanmamış olması. Belirtimler ise endüstri konsorsiyumları tarafından belirleniyor.

 

Haberin Devamı

Bu teknolojilerin başında, bu yıl içinde piyasaya çıkacak olan yeni DVD ortamlarından Blu-ray başta geliyor. Sony’nin açıklamasına göre belirsizliğini koruyan bir değer teknoloji görüntü ve ses giriş/çıkışları. Belirtimleri son ana kadar beklediğini belirten Sony, eğer planlarında bir terslik olursaPlayStation 3’ün çıkış tarihinin ertelenebileceğini ekledi.

 

Merrill Lynch’in analizindeki bir diğer nokta ise konsolun üretim maliyetinin 900 dolara çıkabileceği açıklaması. Analiz şirketi, üretim maliyetinin bu kadar yüksek olma olasılığının nedeni olarak, PlayStation 3’ün sahip olduğu son teknolojilerle geliştirilen “Cell” işlemcisi ve Blu-ray DVD sürücüsünü gösteriyor.

 

Dünya çapında 25 milyar dolarlık bir pazara sahip olan oyun sektöründe konsolların önemi giderek daha fazla artıyor. Microsoft’un Kasım ayında piyasaya sürdüğü Xbox 360 ve beklenen PlayStation 3 konsolları, oyunun yanı sıra film ve müzik merkezleri olarak da ev eğlencesi için toplu bir çözüm sunuyorlar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!