Plajın devrinde problem yok

Güncelleme Tarihi:

Plajın devrinde problem yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2006 00:00

Dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nın, DYP’den AKP’ye geçen Dalyan Beldesi’nin Belediye Başkanı Suat Tufan’a bağlanmasını AKP’li Nihat Ergün savundu. AKP Genel Başkan Yardımcısı Ergün, "Son derece doğal bir devir. Hiçbir problem yok" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, İztuzu Plajı’nın DYP’den AKP’ye geçen belediye başkanı Suat Tufan’ın başkanlığını yaptığı Dalyan Belediyesi’ne devredilmesini savundu. Ergün, "Hiçbir problem yok. Son derece doğal bir devir. Muğla Belediye Başkanı da CHP’lidir. Muğla merkezdeki tarihi binaları da CHP’li belediyeye devrettik" dedi.

BEDELSİZ VERİLMEDİ

AKP’li Nihat Ergün, yaptığı açıklamada, devir işlemi yapılan İztuzu Plajı’nın, devredilen Dalyan Belediyesi sınırları içinde olduğunu söyledi. Ergün şöyle konuştu: "Bu nedenle yapılan devirde partimiz açısından, yasalar açısından hiçbir problem yok. Son, derece doğal bir devirdir. Belediyenin sınırları içindeki bir plajı zaten başka bir kuruma devretmemiz beklenemezdi. En doğrusu orayı belediyeye devrederek belediyenin çalıştırmasıdır"

Plajın belediyeye bedelsiz verilmediğini, devir karşılığı belediyenin 300 bin YTL karşılık ödeyeceğini kaydeden AKP’li Ergün, "Zaten devir yeni değil ki, geçen kasım ayında yapıldı. Başbakan Erdoğan’ın partimize geçen başkana rozet takması ise yılbaşında. Dolayısıyla konunun rozetle uzaktan yakından alakası yok."

AYRIM YAPMADIK

Ergün
, belediyeler arasında AKP’li belediye, başka partili belediye gibi ayırımlar yapmadıklarını belirtti. Geçmişte partizanlıktan ülkenin neler çektiğini çok iyi bildiklerini ifade eden Ergün, "Muğla merkez Belediyesi de CHP’dedir. Belediye Başkanı arkadaşımız CHP’lidir. Biz partiler arasında ayırım yapmadığımız için Muğla merkezdeki tarihi binaların devrini de CHP’li olduğuna bakmaksızın belediyeye yaptık. Bu devri de 2005 yılında yaptık. Ayırım yapsaydık bu devri gerçekleştirmezdik" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!