PKK'lıların cenazelerini derede DTP'liler yıkadı

Güncelleme Tarihi:

PKKlıların cenazelerini derede  DTPliler yıkadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2007 09:02

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Kato Dağı’nda güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 7 PKK’lı teröristin cenazeleri, dün DTP'liler tarfından Feraşinz Deresi'nde yıkanarak toprağa verildi.

Haberin Devamı

Güvenlik güçlerinin teröristlere yönelik sürdürdüğü ‘Sonbahar’ operasyonunda Kato Dağı’nda çatışmada öldürülen teröristlerin cesetleri, kimlik tespiti için DNA örneklerinin alınmasından sonra ailelerine teslim edildi. Kırsal alanda bulunan cesetleri Beytüşşebap Belediye Başkanı DTP'li Faik Dursun, DTP Şırnak İl Başkanı İzzet Belge, Beytüşşebap İlçe Başkanı Yusuf Temel ile aileleri tarafından alınıp ilçe merkezine götürüldü.

Akşam Beytüşşebap Devlet Hastanesi morguna konulan ve aralarında PKK’nın bölge sorumlusu olan kadın terörist Nazan Bayram’ın da bulunduğu terörist için DTP'liler tören yapmak istedi. DTP’liler Beytüşşebap Devlet Hastanesi yönetimine başvurup cenazelerin hastanede yıkanması talebinde bulundu. Ancak, yetkililerin hastanede yıkıma işlemi yapılmadığını belirtimesi üzerine bu kez cesetler bataniyelere sarılıp Feraşin Deresi’ne götürüldü.

Haberin Devamı

Beytüşşebap Belediye Başkanı DTP'li Faik Dursun, DTP Şırnak İl Başkanı İzzet Belge, Beytüşşebap İlçe Başkanı Yusuf Temel ve ailer burada cenazeleri dere suyunda yıkadatan sonra tabutların üzerine örgüt flamasını temsilen yeşil- sarı- kırmızı renkli örtüler koyurak, ilçe mezarlığına getirdi. Yol boyunca zafer işareti yapıp PKK ve Abdulah Öcalan lehine slogan atan grup, 7 PKK'lının cenazesini burada toprağa verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!