PKK'lı terörist nikahta yakalandı

Güncelleme Tarihi:

PKKlı terörist nikahta yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

6 yıl hapis cezası bulunan ve 3 yıldan beri aranan PKK'lı bir terörist, nikah sırasında yakalandı.

Şanlıurfa Belediye Düğün Salonu'nda nikahı kıyıldıktan sonra, güvenlik kuvvetlerince yakalanan PKK'lı 25 yaşındaki Reyhan Gülek'in, Harran Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda öğrenci olduğu ortaya çıktı.

İhbar üzerine, evlendiği Servet Özmen ile nikah töreninden çıkarken yakalanan, Siverek nüfusuna kayıtlı Gülek'in 1995 yılında yargılandığı Diyarbakır 1 No'lu DGM tarafından 6 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldığı ve 3 yıldan bu yana arandığı belirlendi.

BATMAN'A BASKIN

TPAO'nın Batman'daki Batı Raman petrol sahasına PKK'lı teröristler bombalı saldırıda bulundular.

Zaman ayarlı bombabaların patlaması sonucu 3 kuyuda hasar meydana geldi. 300 kuyunun bulunduğu Batı Raman petrol sahasına geçen perşembe gecesi gelen teröristler, Üçtepe 1, 2 ve 3 numaralı kuyulara zaman ayarlı bombalar yerleştirdiler. TPAO'nun en yüksek verim aldığı kuyulara teröristlerin yerleştirdiği bombalar, saat 21.30'da aynı anda patladı. Patlamada kuyularda hasar meydana geldi.

Bölgede çıkan yangın, TPAO itfaiye ekiplerince fazla büyümeden söndürüldü.

En büyük hasarın 2 nolu kuyuda olduğunu belirten TPAO Bölge Müdürü Talat Atalay, ‘‘Bu kuyumuzda geçici bir süre için çalışmalar durduruldu. Hasarın büyük oluşu nedeniyle kuyuyu bir hafta süreyle dinlendirmeye aldık. Diğer iki kuyuda hasarın az olması nedeniyle çalışmalara bir gün aradan sonra başlandı. İlk incelemede 20 milyar liralık hasar tesbit edildi. Kesin hasar miktarı incelemelerin tamamlanmasından sonra belli olacak’’ dedi. Yetkililer bölgede güvenlik önlemlerinin artırıldığını söylediler.

KARAKOLA SALDIRI

Erzurum'un Hınıs İlçesi girişindeki Jandarma Karakolu'na önceki gün saat 22.45 sıralarında teröristler yaylım ateşi açtı.

Açılan ilk ateş sırasında nöbette bulunan İzmir Tire doğumlu er Hasan Kaypak şehit oldu, bir uzman çavuş ise hafif yaralandı.

Ateşe karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 1 terörist öldürülürken, kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonlara başlandı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!