PKK'lı cenazesinde olaylar çıktı

Güncelleme Tarihi:

PKKlı cenazesinde olaylar çıktı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 27, 2011 15:49

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nde 22 Temmuz günü askerlerin geçiş yoluna mayın döşerken güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölen 2 PKK’lıdan ’Siyabend Serhat’ kod adlı Sıddık Öztürk’un bugün Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde düzenlenen cenaze töreninde olay çıktı. Cenaze töreni PKK’nın gövde gösterisine dönüşürken çıkan olaylarda polis göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Yüzüne gaz bombası fişeği isabet eden 1 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

GERGÄ°NLÄ°KTEN FOTOÄžRAFLAR

PKK’lı terörist Sıddık Öztürk’ün kimlik tespitinden sonra ailesine teslim edilen cenazesi bugün memleketi DoÄŸubeyazıt’a getirilerek cenaze töreni düzenlendi. BDP IÄŸdır Milletvekili Pervin Buldan ile AÄŸrı Milletvekili Halil Aksoy’un yanı sıra 500 partili katıldığı tören nedeniyle DoÄŸubayazıt’ta kepenkler kapatıldı. PKK gösterisine dönüşen cenaze töreninde konuÅŸma yapan milletvekili Pervin Buldan, "BaÅŸbakan gün gelecek Kürt halkından özür dileyecek. Sıddık Öztürk’ün annesinden özür dileyecek" dedi.       Â

Terörist Siddik Öztürk’ün cenazesi Şehir Mezarlığı’nda defnedildikten sonra yüzleri maskeli 100 kadar PKK yandaşı ortalığı savaş alanına çevirdi. Meryemana Caddesi’ni çöp konteyleriyle barikat kurup kapatan ve ateş yakan bu grubu polis müdahale etti.

Taş ve molotof kokteyli atan göstericilere polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Bu sırada henüz kimliği öğrenilemeyen bir kişinin yüzüne gaz bombasının boş fişeği isabet etti. Yaralı, Doğubayazıt Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Polisin müdahalesi karşısında göstericiler ana caddeden ara sokaklara kaçtı. Bir süre ara sokaklarda devam eden kovalamacadan sonra olaylar sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!