PKK'dan şifreli talimat: Ilgaz'da büyük ateş yakın

Güncelleme Tarihi:

PKKdan şifreli talimat: Ilgazda büyük ateş yakın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 15:51

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Kastamonu mitinginden sonra Ankara’ya dönüşe geçen AK Parti ve Başbakanlık görevlilerinin konvoyuna saldırarak polis memuru Recep Şahin’i şehit eden, mesai arkadaşı Metin Kuş’u da yaralayan teröristlerin yakalanması için Ilgaz Dağı karış karış tarınıyor.

Haberin Devamı

Dün saat 17.15 sıralarında, Kastamonu’ya yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta Ilgaz Dağı’nın zirveye yakın Çatalçam Mevkii’ndeki kanlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra ormanlık alana kaçan teröristlere yönelik operasyon sürerken, sadırıyla ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. İstihbarat birimlerine ulaşan bilgilere göre saldırı, bölgedeki daha önceki bazı eylemlerde olduğu gibi PKK- TİKKO işbirliği ile gerçekleştirildi.

SALDIRI YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR 

"ILGAZ’DA ATEŞ YAKIN" TALİMATI

AK Parti konvoyuna yönelik saldırıyı gerçekleştiren grupta 4 teröristin bulunduğu, uzun namlulu silahların yanında el bombası da kullanıldığı saptandı. Polis ve jandarmanın olay yeri inceleme ekipleri, saldırı bölgesinde uzun namlulu silahlara ait çok sayıda boş kovanla birlikte el bombası parçaları da buldu. Teröristlerin, konvoya eskort görevi yapan polis aracına 1 el bombası attıktan sonra, 3 ayrı noktardan uzun namlullu silahlarla ateş açtıkları, teröristlerden birinin gözcülük yaparak konvoyun geldiğini bildirdiği saptandı.

Haberin Devamı

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

İstihbarat birimlerine gelen bilgilere göre, aralarında ’Munzur’ ve ’Zerzan’ kod adlı PKK’lıların da bulunduğu gruba eylem emri örgüt tarafından "Ilgaz’da büyük bir ateş yakın, herkes görsün" şifresiyle verildi. Eylemde görevlendirilen 4 teröristen 3’ünün, konvoydaki araçların tırmanma noktasında yavaşladığı virajda pusu kurduğu, diğer teröristin gözcülük yaparak konvoyun geldiğini bildirdiği ortaya çıktı.

Saldırının yapıldığıa bölgenin yakınındaki Kayı Köyü’ndeki vatandaşların birkaç gün önce bölgede silahlı kişiler görerek ihbar ettiği ve güvenlik güçlerinin köye gelerek vatandaşların bilgisine başvurduğu, ancak teröristlerin izlerini kaybettirdiği belirtildi.

ILGAZ’DA BÜYÜK OPERASYON

ŞEHİT POLİS SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI / WEB TV

Kastamonu mitinginden dönen Ak Parti konvoyuna saldırarak polis şehit eden teröristlerin yakalanması ardından bölgede başlatılan operasyona, Ankara’dan sevk edilen takviye birlikler de katıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan dün gece helikopterlerle Ilgaz’a gönderilen birlik ile polis timleri ortaklaşa operasyonla Ilgaz Dağı’nı karış karış taramaya başladı. Yağışlı ve sisli havaya rağmen büyük opeasyonun sonuç alınıncaya kadar devam edeceği belirtildi.

Daha önce Kastamonu Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak da bugün öğle saatlerinde saldırının gerçekleştirildiği yere gelerek olay yeri inceleme ekiplerinden bilgi aldı.

Bu arada dünkü saldırı ardından Kastamonu kent girişinde gözaltına alınan 2 kişinin sorgusu sürüyor. Saldırının meydana geldiği Çatalçam bölgesinin nerede olduğu sordukları için şüphe üzerine gözaltına alınan bu kişilerin teröristlerle bağlantılarının olup- olmadığı araştırılıyor.

"BAŞBAKAN'A YÖNELİK DEĞİL"

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, dün 1  polisin şehit olduğu 1 polisin de yaralandığı olayla ilgili, “Dünkü eylemin  kamuoyuna başbakanın konvoyuna saldırı şeklinde yansıdığını biliyoruz. Ama bizim  değerlendirmemiz, bu olayın başbakanın konvoyu niyeti ve bilgisiyle olmadığı  şeklinde” dedi.

Bektaş, düzenlediği basın toplantısında, kendilerine ulaşan bilgiler ve  değerlendirmelerine göre 5-6 kişilik bir terörist grubun Sinop, Çorum ve  Kastamonu da muhtelif yerlerde görüntü verdiğini kaydetti.

Bu grubun Boyabat'ta bir eyleme teşebbüs ettiğini hatırlatan Bektaş,  şunları kaydetti:

“Dünkü eylemi de aynı grubun üstlendiğini biliyoruz. Dünkü eylemin  kamuoyuna başbakanın konvoyuna saldırı şeklinde yansıdığını biliyoruz. Ama bizim  değerlendirmemiz, bu olayın Başbakanın konvoyu niyeti ve bilgisiyle olmadığı  şeklinde. Biz bu grubun hareketlenmelerinden, amacından haberdardık. Grubun asıl  hedefi, bölgede sesini duyurmak, polise karşı bir eylem yapmak. Eylemin oluş  şekli de bize bunu doğruluyor. Eğer başbakanın konvoyu bilgisi ve amacıyla  hareket edilseydi, bu olay yerinde daha farklı gelişmelere, daha farklı çaplı  organizasyonlara imkanlar vardı.”

Bektaş, ancak olayın şeklinden, amaçlarının bu olmadığı yönünde bir  değerlendirmede bulunduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“O sadece bir denk geldi. Orman içerisinde bir bekleyişe geçmişler ve  gelecek bir polis aracı bekliyorlardı. İlk gördükleri trafik polisi aracını  silahla taradılar ve önce aracın şoförünü hedefleyerek atış yaptılar. Şoför ilk  aldığı ateşle yaralandı devre dışı kaldı. Yanındaki arkadaşı o gerçekten bir  kahraman, yaralı olmasına rağmen, arabanın sağ tarafta olmasına rağmen sağ kapıyı  açamayıp yaralı arkadaşını aşarak, arabadan çıkıyor ve yaralı olmasına rağmen  teröristlere cevap veriyor ve teröristler o olayı takip edemeden yaralı iki  çocuğa karşı herhangi bir harekete geçemeden kaçıyorlar ve ormanın içinden  kayboluyorlar. O bölge orman... bütünüyle orman... Bir şehidimiz var. Bir  yavrumuz yetim kaldı, bir kızımız dul kaldı, acımız gerçekten büyük. Kastamonu'da  böyle bir olayın, bayram olabilecek bir güne denk gelmesi gerçekten çok onursuz  bir sürpriz. Ama bu bir sürpriz, bizim değerlendirmemiz bu.”
 
KASTAMONU'DA 'TERÖRE LANET' MİTİNGİ / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!